Kakkua tuli! HIFK:n kohusikalijalle langettiin pelikielto – ”Törkeä, eikä kuulu millään tavalla jääkiekkoon”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen on saanut Liigan kurinpidolta kuuden ottelun mittaisen pelikiellon viime viikon perjantain Kärpät-ottelun tapahtumista.

Tyrväinen löi kaksi kertaa rumasti poikittaisella mailalla Kärppien hyökkääjää Kristian Vesalaista jalkojen seudulle.

Vesalainen ei loukkaantunut tilanteessa.

Tyrväinen kärsii pelikieltonsa HIFK:n kolmessa viimeisessä runkosarjaottelussa sekä kolmessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Ote Liigan kurinpitodelegaation johtajan Sampo Liusjärjeven lausunnosta:

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan HIFK:n puolustusalueella on laidassa ruuhka, jossa on yksi HIFK:n pelaaja ja kaksi Kärppien pelaajaa. Näiden pelaajien lisäksi tilanteessa on yhtenä pelaajana Kärppien Vesalainen ja tämän takana on HIFK:n Tyrväinen. Tyrväinen antaa tilanteessa Vesalaiselle voimakkaan, joskin jääkiekon luonteeseen liittyvän poikittaisen mailan iskun kylkeen. Hieman tämän jälkeen Tyrväinen iskee toistamiseen Vesalaista poikittaisella mailalla. Tämä toinen isku on suoritettu täydellä voimalla ja se on kohdistettu sivusuunnasta suoraan Vesalaisen vasempaan polveen. Iskun voimasta Vesalaisen jalka pettää alta ja pelaaja kaatuu jäähän. Toisen poikittaisen mailan iskun aikaan kiekko on ruuhkassa eikä enää Vesalaisen tavoitettavissa.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Tyrväisen suorittama poikittaisen mailan iskeminen vastustajan polveen täyttää säännön 127 määritelmän poikittaisesta mailasta. Lisäksi delegaatio toteaa, että poikittainen mailan isku vastustajan polveen on törkeä eikä kuulu millään tavoin jääkiekkoon ja siitä aiheutuu erittäin merkittävä vakavan loukkaantumisen riski. Kurinpitodelegaatio toteaa ottaen huomioon tilanteesta todetut seikat, että Tyrväinen on tarkoituksellisesti vaarantanut vastustajaa ja näin ollen tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Tyrväiselle.

Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitodelegaatio on ottanut huomioon Tyrväisen menettelyn moitittavuuden. Kurinpitodelegaatio pitää Tyrväisen tarkoituksellista vastustajan polveen kohdistettua poikittaisella mailalla lyömistä, jonka seurauksena vastustaja ei kuitenkaan onneksi loukkaannu, kuuden ottelun arvoisena tekona. Tyrväisellä ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

HIFK:n Juhani Tyrväiselle määrätään kuuden (6) ottelun pelikielto. Tyrväinen on pelikiellossa HIFK:n kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa ja HIFK:n kolmessa ensimmäisessä playoffs-ottelussa.