Liigan häntäpäähän tällä kaudella jämähtänyt Vaasan Sport tiedotti nettisivuillaan, että yhdysvaltalainen William Rapuzzi siirtyy kotkapaitoihin kauden 2018-19 kattavalla sopimuksella. 28-vuotiaan laitahyökkääjän sopimus sisältää lisäksi seuran option kaudesta 2019-20.

Oikealta laukova Rapuzzi siirtyy Vaasaan Norjan pääsarjajoukkue Stavanger Oilersista. Hyökkääjä on lisäksi pelannut kolme kautta Sveitsissä, joten eurooppalainen kulttuuri ei tule hänelle yllätyksenä.

Rapuzzi on amerikkalaiselle pelaajalle yleiseen tapaan pelannut yliopistojääkiekkoa neljän vuoden ajan. Hän valmistui Coloradon yliopistosta kauden 2012-13 päätteeksi ja suuntasi vuodeksi ECHL:ään, jossa hänet palkittiin kauden 2013-14 parhaana tulokkaana.

Seuraavaksi vuodeksi tie vei Keski-Eurooppaan Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kolmen kauden aikana hyökkääjä oli todella tehokas iskien EHC Vispin paidassa 128 ottelussa tehopisteet 76+98=174 ennen siirtymistään Norjan pääsarjaan.

– William on fiksu rightin puolen pelaaja, jolla on ominaisuudet olla vaarallinen hyökkäyspäässä. Lisäksi hän on loistava joukkuepelaaja ja kova tekemään töitä, kuvaili urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä joukkueen sivuilla julkaistussa tiedotteessa.