NHL:n tulevan kesän varaustilaisuus on ollut jo suomalaisten huulilla miettiessä sinivalkoisten panosta. Monessa eri mediassa on ennakkoon arveltu, että Kärpissä hyökkäävä Rasmus Kupari ja Ässissä hyökkäävä Jesperi Kotkaniemi ovat ykköskierroksella taalajäille napattavat suomalaiset.

Torstain kamppailut huomioimatta, Kupari oli nakuttanut oululaisten paidassa 37 ottelussa tehot 6+8=14, Kotkaniemen saldo porilaisten paidassa sen sijaan oli 55 pelin jälkeen 9+18=27.

Kummatkin ovat syntyneet vuonna 2000. Kaksikosta Kupari sai kehuja mm. liikkeensä ansiosta ja Kotkaniemi kovien tehojen myötä.

– Hän ansaitsi nuorten MM-kisapaikan täysin otteillaan. Sinne ei pelkästään nimellä pääse. Rasmuksen pelaaminen oli hyvännäköistä ja liike näyttää parantuvan koko ajan, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli sanonut NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan viitaten alle 20-vuotiaiden MM-kekkereihin.

– Hän täyttää maaliskuussa vasta 18 vuotta, mutta pelaa niin kuin aikuinen mies. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta annetaan hänen nyt kasvaa rauhassa. Hänen täytyy kevään aikana oppia muutamia tärkeitä pelin lainalaisuuksia, jotta yltää seuraavalle tasolle.

Kotkaniemen debyyttikautta on puolestaan leimannut huvittava seikka. Ylimääräistä potkua otteisiin on tuonut nimittäin se, että ennen kauden alkua juniori oli linjannut yhdeksi tavoitteekseen rikkoa Ässien paidassa isänsä Mikael Kotkaniemen (kuvassa) kaudella 1993-94 tekemän piste-ennätyksen 9+11=20. Ja sehän meni rikki, että heilahti.

– Taisin sanoa hänelle, että sen nyt vähintään voit tehdä. Onnistumiset ovat totta kai hänelle todella tärkeitä ja tuovat itseluottamusta. Tärkeintä on kuitenkin säilyttää tasaisuus, jota pojalta on viime peleissä löytynyt, Mikael-isä on todennut NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Nuorukaisten tehoihin ei oltu huomioitu torstain liigakierrosta, kun tämä artikkeli kirjoitettiin ennen pelejä.

Kupari viiletti Kärppien kakkosketjun keskellä ja Kotkaniemi Ässien kakkosketjun laidalla.