Ensi kesän NHL:n varaustilaisuus on varmasti saattanut jo nyt olla monen suomalaisen huulilla. ”Syypää” siihen on vuonna 2000 syntynyt hyökkääjälahjakkuus Rasmus Kupari.

Esimerkiksi pelaajatilastoihin erikoistunut Eliteprospect-sivusto on koonnut suomalaisesta monia eri lähteitä, joiden mukaan kotkalaislähtöinen pelaaja varattaisiin NHL:ään ykköskierroksella arviolta jollain numerolla 6-23.

Kupari on murtautunut tällä kaudella Liigaan, ja kivenkovan Kärppien sotisovassa pinnoja on syntynyt hienosti 6+5 runkosarjan 33 kamppailussa.

Mestiksessä hän on kantanut Hermeksen paitaa viidessä ottelussa tehoin 1+3, ja ainakin eräässä runkosarjan SaPKo-ottelussa Kupari oli joukkueensa kirkkaasti näkyvimpiä ja kiekollisesti nokkelimpia taitureita.

– Rasmus pelaa 17-vuotiaaksi erittäin kypsästi. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, on vahva ja nopea luistelija, ja hänellä on loistava pelikäsitys, NHL:n Euroopan-toimiston johtaja Göran Stubb hehkutti NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Kuten vasta vuonna 2000 syntynyt Kupari on näyttänyt esimerkiksi Liigassa, hän pystyy tekemään ”isojen miesten” seassa pinnoja hyvin.

– Hän pystyy luomaan tilanteita kovassakin vauhdissa, ja hänellä on hyvä maalivainu sekä hyökkäysvaistot. Toisaalta hän kantaa vastuunsa myös puolustussuuntaan. Hän luo maalipaikkoja fiksuilla syötöillä ja yllättävillä liikkeillä, Stubb sanoi alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalistista, jonka tehotilasto Liigassa on +5.