Vegas Golden Knights teki jälleen viime yönä Suomen aikaa uuden NHL-ennätyksen – ties monennenko kuluvan kauden aikana.

NHL:ssä tilastoidaan käytännössä kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä, ja täksi kaudeksi NHL:ään laajennusjoukkueena liittynyt Golden Knights on laittanut lähes kaikki tulokasjoukkueiden ennätykset uusiksi.

Mutta nyt joukkue rikkoi sen kaikkein yksinkertaisimman ennätyksen: ensimmäistä NHL-kauttaan pelaavien joukkueiden piste-ennätyksen. Tämä tarkoittaa, että jokainen vegasilaisten jatkossa saavuttama piste laittaa historiankirjoja uuteen uskoon.

Golden Knights kaatoi kotonaan Calgary Flamesin maalein 7–3 ja on nyt kerännyt 84 pistettä. Tämä on yksi enemmän kuin Florida Panthersin nimissä kaudelta 1993–94 peräisin ollut ennätys, ja myös yksi enemmän kuin NHL:n tämän hetken kakkosella Tampa Bay Lightningilla on plakkarissaan.

Pitää muistaa, että Golden Knights on saalistanut 84 pistettään 60 ottelussa, eli joukkueen pistekeskiarvo on hämmentävän kova 1,4. Kyseisen tahdin jatkuessa kauden loppuun asti Golden Knights päätyisi runkosarjassa huikeaan 114 pisteeseen.

Vegasin viime yön voitto oli joukkueelle kauden 23. kotivoitto – ennätys tämäkin. Edellinen tulokasjoukkueen kotivoittoennätys oli 22, ja se oli Hartford Whalersin nimissä kaudelta 1979–80.

Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula sai viime yön voitossa yhden syöttöpisteen. Porilaislähtöisen hyökkääjän koko kauden pistesaldo 55 pelatun ottelun jälkeen on 22+21=43. Haulalle tilastoitiin aluksi myös maali, mutta tarkistuksen jälkeen maalinedustalta ohjattu osuma merkittiin Tomas Nosekin nimiin.