Monet kiekon ystävät mahtavat muistaa ihmetyksensä, kun kanadalainen naisjääkiekon tähti Hayley Wickenheiser tuli pelaamaan Suomeen – miesten sarjoja. Sentterinä pelannut, nyt 39-vuotias supertähti pelasi 2000-luvun alussa Kirkkonummen Salamoissa Suomi-sarjaa sekä Mestistä. Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelatessaan nainen räväytti jopa kaksi maalia.

Nyt Wickenheiser on taas otsikoissa upean asian takia.

CBC nimittäin kirjoitti tiistaina julkaisemassaan uutisessa, että tätä nykyä eläkkeellä oleva entinen kiekkoilija on luvannut lahjoittaa kuolemansa jälkeen aivonsa Concussion Legacy -säätiölle kroonisten aivosairauksien tutkimuksia varten. Nyt lahjoittamisensa on luvannut jo yli 2 800 eri urheiluvaikuttajaa.

Wickenheiser kertoi jutussa, että hän koki vahvaa päänsärkyä ja huimausta useasti miesten peleissä Ruotissa. Yksi kaikkien aikojen naiskiekkoilijoista pelasi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Linden Hockeyn joukkueessa kaudella 2008-09.

Pelaajauransa kauteen 2016-17 päättänyt kanukki voitti urallaan uskomattoman paljon. Häneltä löytyy palkintokaapista mm. neljä olympiakultaa, seitsemän maailmanmestaruutta ja kaksi MM-hopeaa.