Carolina Hurricanesin GM Ron Francis teki merkittäviä muutoksia joukkueessa ja asetti hyökkääjät Josh Joorisin ja Marcus Krugerin siirtolistalle.

Kruger allekirjoitti toissa kaudella kolmen vuoden mittaisen ja 9,25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Puolustusspesialistina tunnettu ruotsalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 48 pelissä vain yhden maalin ja kuusi tehopistettä.

TSN:n toimittajan Pierre LeBruinin mukaan Hurricanes yrittää kaupata Krugeria toiseen NHL-seuraan. LeBrunin mukaan Hurricanes on valmis ottamaan osan 27-vuotiaan ruotsalaisen muhkeasta palkasta itselleen.

27-vuotias Jooris on pelannut tällä kaudella 30 ottelua tehoin 3+3=6. Viimeistä sopimuskauttaan pelaava kanadalaispeluri tienaa 775 000 dollarin vuosipalkkaa.

Aukesiko Hurricanesin suomalaislupauksille huippupaikka ylhäältä?

Hurricanesin siivouspäivä voi olla huippu-uutinen seuran farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä kovaa jälkeä tekevälle suomalaiskaksikolle Aleksi Saarelalle ja Janne Kuokkaselle.

19-vuotias Kuokkanen piipahti kauden alussa Hurricanesin puolella ja pelasi neljä ottelua ilman tehopisteitä. AHL:ssä hän on tehnyt 32 peliin kolme maalia ja 21 tehopistettä. Hänen tehotilasto on +8.

Saarela on taas löytänyt loukkaantumisten rikkoman kauden alun jälkeen oivan vireen, kun edelliseen kolmeen peliin hän on takonut tehot 4+2. Hän on tehnyt yhteensä 44 AHL-pelissä tehot 18+8=26.

Lukon juniorimyllyssä oppinsa saanut Saarela kertoi Suomikiekolle, että hän pitää NHL:ään nousua mahdollisena.

– Varmaan kaikki on mahdollista. Itsestähän se vain on kiinni. Jos mietitään luistelua, en näe, että minulle tulisi NHL:ssä vauhdin kanssa ongelmia. Eniten on kiinni siitä pelini yleisestä tasosta. Olkapääleikkauksen jäljiltä aloin vasta joulun tienoilla päästä enemmän kiinni perusjuttuihin jäällä, ja nyt tuntuu jo hyvältä, Saarela sanoi.

Hurricanesissa pelaa tällä hetkellä kovaa jälkeä tekevä suomalainen supertutkapari Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

– Kai siihen kolmaskin suomalainen voisi mahtua. ”Sepe” ja ”Teukka” ovat ansainneet isot minuuttinsa ylhäällä, eikä minullakaan ole muuta vaihtoehtoa kuin ansaita paikkani. Mutta olisihan se tietysti siistiä, jos piakkoin olisi kolmaskin suomalainen ylhäällä, Saarela miettii.

Carolina Hurricanes

@Canes
[NEWS] The #Canes have placed forwards Marcus Kruger and Josh Jooris on waivers.

📰: n.carhur.com/2sinJTA