Edmonton Oilersin kausi on mennyt odotuksiin nähden katastrofaalisella tavalla, eikä joukkueella ole todennäköisesti mitään asiaa pudotuspeleihin.

Oilersin presidentti Bob Nicholson sanoi Sportsnetille olevansa pettynyt ja shokissa siitä, miten seuran kausi on mennyt.

Kokenut kiekkopomo paljastaa, että muutoksia on tulossa.

– Olen varma, että joitain muutoksia tulee, jotta olisimme parempia ensi kaudella. Meillä on kuitenkin hemmetin paljon työtä vielä tehtävänä, Nicholson valitteli Prime Time Sports -podcastissa.

Kyseiset muutokset, joista Nicholson puhuu, tarkoittavat vaihtokauppaa.

– Me yritämme tarkkailla ja tehdä jotain, jotta voimme parantaa joukkuettamme lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Meillä on palasia joita pystymme kauppaamaan, Oilers-presidentti sanoo.

Yksi Oilersin suurimmista heikkouksista on todellisen johtajan puuttuminen takalinjoilta.

– Jos saisimme yhden huippupuolustajan, se olisi todella hienoa, Nicholson paljasti.

Mitä Oilers tarjoaa huippupuolustajasta?

Tähtipuolustajia ei kuitenkaan vain tipahtele ilmaiseksi syliin, vaan heistä täytyy maksaa kirpaisevia hintoja.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staple tarttui Nicholsonin kommenttiin ja arvioi, mitä Oilersin täytyy antaa, jotta he saavat todellisen huippupuolustajan riveihinsä.

Yhtenä potentiaalisen vaihtopalasena Staple pitää upealla tavalla tiensä NHL:ään tällä kaudella raivannutta suomalaislupausta Jesse Puljujärveä.

– Jos Oilers aikoo hankkia kärkipuolustajan, päivänselviä vaihtonappuloita olisivat Ryan Nugent-Hopkins, Oscar Klefbom, Kailer Yamamoto, Jesse Puljujärvi tai ensimmäisen kierroksen varausvuoro. Uskon kuitenkin, että kauppa tapahtuisi vasta kesällä, eikä helmikuun siirtorajalla, toimittaja arvioi.

Staples uskoo, että yksi varma palanen potentiaalisessa vaihtokaupassa olisi joku Oilersin nykyisistä puolustajista.

– Edmontonissa on tungosta puolustuksessa, joten jos he haluavat huippupuolustajan riveihinsä, se tietäisi melkein varmuudella sitä, että Klefbom kaupattaisiin pois palkkakaton takia, koska Andrej Sekeralla ja Kris Russelilla on siirron estävä pykälä.