St. Louis Blues kärsi keskiviikon vastaisena yönä nöyryyttävän 3-8-tappion Minnesota Wildille.

Blues matelee viiden ottelun tappioputkessa ja joukkueen molemmat maalivahdit Carter Hutton sekä Jake Allen ovat olleet suorastaan sanottuna kauheita maalinsuulla.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman nosti keskiviikkona yhden uuden vaihtoehdon Bluesin ongelmiin: suomalaisvahti Ville Husson nostamisen NHL:ään.

– Husso pelasi nollapelin erittäin kovaa Tuscon Roadrunnersin joukkuetta vastaan lauantaina. Hänen joukkue San Antonio Rampage, jolla oli vain 16 pelaajaa, hävisi laukaukset 16-44. Husso pysäytti myös rangaistuslaukauksen. Mietin, jos Blue antaisi hänelle mahdollisuuden NHL:ssä. Hän on AHL:n torjuntaprosenttitilaston kolmonen, Friedman huomauttaa.

Husso pelasi Friedmanin kommentin aikaan keskiviikkoyönä Rampagen maalilla, kun San Diego Gulls kävi hakemassa pisteet lukemin 3-0.

The Athletic -lehden Bluesia seuraava toimittaja Jeremy Rutherford oli samoilla linjoilla Friedmanin kanssa, mutta huomautti myös Bluesin tämän hetken surkeasta nykyvireestä.

– En sano, että Husson pitäisi aloittaa huomenna (torstaina). Elliotte mietti, jos Hussolle pitäisi antaa mahdollisuus NHL:ssä ja siinä olen samaa mieltä. Totta, mutta miksi heittää hänet tuohon palavaan roskikseen. Ehkä Blues pelaa jollain ylpeydellä, jos heillä on maalilla joku. He eivät nimittäin tee niin näiden kahden nykyisen maalivahdin kanssa, toimittaja lataa.

Rutherfordin mukaan Bluesin päävalmentaja Mike Yeo oli kehunut hävityn Wild-pelin jälkeen Husson otteita AHL:ssä.

23-vuotias suomalaisvahti on pelannut tällä kaudella 29 ottelua torjuntaprosentilla 93. Hän on kerran urallaan ollut NHL:n puolella, mutta ei silloin päässyt pelaamaan.