Torinon olympiahopeamitalisti kehuu Jokereiden rekrytointia: ”Onhan se kova juttu”

© Kuva: Getty Images

Jokereista valittiin Suomen olympiajoukkueeseen viisi pelaajaa Leijoniin ja kolme pelaajaa USA:n maajoukkueeseen. Suomen paidan pukevat ylleen Karri Rämö, Sami Lepistö, Tommi Kivistö, Marko Anttila ja Eeli Tolvanen. Yhdysvaltojen joukkueeseen pääsivät Ryan Zapolski, Matt Gilroy ja Brian O’Neill.

Jokereiden seuralegenda ja Viasatin KHL-asiantuntija Antti-Jussi Niemi näkee tämän loistavana palkintona paitsi pelaajien hyvästä kaudesta myös Jokereiden taustajoukkojen onnistumisesta.

– Onhan se kova juttu. GM Jari Kurrille ja urheilutoimenjohtaja Janne Vuoriselle pitää antaa kehuja, että rekrytointi on mennyt hyvin. Pelaajia on valittu Suomen maajoukkueeseen ja myös USA:n joukkueeseen.

– Vaikka NHL-pelaajat ovatkin poissa, niin olympialaiset ovat sellaiset kekkerit, ettei niitä järjestetä ihan joka päivä, sanoo Torinon olympialaisissa hopeaa saavuttanut Niemi.

Hänen mukaansa mahdollisia olympiaedustajia olisi voitu nähdä muitakin, jos karsinnat olisivat sujuneet toisin.

– Jos Tanska olisi kisoissa, niin Jokereita olisi siellä neljä lisääkin! Onhan tämä hienoa PR:ää Jokereille, hän tuumaa.

Jokerit pelaa vielä yhden ottelun ennen olympiataukoa. Se on ohjemassa sunnuntaina, kun Jokerit matkaa Latviaan Dinamo Riikan vieraaksi. Viimeiset ottelut ennen taukoja ovat perinteisesti hankalia.

– Ajatukset ovat tauolla, vaikka kevään pelit ovatkin mukavampia pelata kuin loka- marraskuun pelit! Jos mentaalisesti ei olla valmiina, niin se näkyy kyllä auttamatta pelissä. Tosin en tiedä, mitkä Jokereiden suunnitelmat tauolle ovat. Pienikin notkahdus valmistautumisessa näkyy pelissä, Niemi kertoo.

Dinamo Riika-Jokerit pelataan sunnuntaina kello 17. Viasatin suora lähetys ottelusta alkaa Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplay-palvelussa kello 16.55. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä jälkeenpäin osoitteessa viasport.fi.