HPK:n pakki Mathias Porseland joutui lokakuun 17. päivä joukkueensa KalPa-pelissä kovan taklauksen kohteeksi. Tuossa ottelussa tehot 1+1 tehnyt, mutta vain reilut seitsemän minuuttia pelannut ruotsalaispuolustaja on nyt ollut pitkään sivussa, sillä hän on luutinut hämeenlinnalaisten alakerrassa edellisen kerran 19. joulukuuta 2017 Jukureita vastaan.

Kyseisen KalPa-pelin jälkeen Porseland on ollut pelillisesti vaisu – hän pystyisi parempaankin. Marras- ja joulukuussa on syntynyt vain yksi syöttöpinna, ja esimerkiksi joulukuun mittelöiden tehotilasto oli -9.

Joukkueen päävalmentaja Antti Pennasella oli varsin surkeaa kerrottavaa tällä kaudella 2+3-pisteet iskeneen puolustajan tilanteesta Kerhon kotisivujen videohaastattelussa.

– Maten (poissaolon) syyt johtunevat todennäköisesti KalPa-pelin taklauksesta, siellä tulleesta päävammasta. Päävamma itse ei enää ole ongelma, siellä on muita ongelmia, luotsi harmitteli.

Porseland lienee sivussa pitkään. Menetys on kova, sillä esimerkiksi viime kaudella hän iski kovat pinnat 6+20.

– Hänellä menee ehkä… Ei osaa sanoa, voi mennä tosi pitkäänkin. Ei pelaa vähään aikaan. Se on hänen tilansa tällä hetkellä.

Pennasen ja Porselandin HPK taisteli lauantaina Tallinnassa historiallisessa ottelussa. Pelicans-peli oli nimittäin kautta aikain ensimmäinen ulkomailla pelattu Liiga-mittelö.