Steve Moses palaa Helsinkiin – kääntyykö Jokerien kurssi?

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerien ensimmäisellä KHL-kaudella sarjan maalikuninkuuden voittanut Steve Moses pelaa paluunsa jälkeen ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina Helsingissä, kun Metallurg Magnitogorsk saapuu vierailulle. Mosesin paluun kotikaukaloon voi katsoa Viasatilta.

Jokerit pelaa vuoden 2018 toisen KHL-ottelunsa sunnuntaina. Keskiviikkona Jokerit kävi Moskovassa kokemassa niukan 1-2-jatkoaikatappion TsSKA:lle. Narrien viiden viime pelin saldo on yksi voitto ja neljä tappiota. Kaikki tappiot ovat maalin tappioita, joista kaksi on tullut vasta jatkoajalla. Eli tasaisia pelejä, joista jokaisessa Jokerit on pelannut voitosta.

– Oikeastaan kaikissa tappiopeleissä Jokerit on ollut hallitsevampi osapuoli ja kaatunut tehottomaan viimeistelyyn, toteaa pelaajauransa päättänyt kiekkomies, entinen Jokeri-sentteri Janne Hauhtonen.

Jokerien riveistä Eeli Tolvanen on ollut pelaamassa nuorten MM-kisoja, ja sairastuvalla on ollut kiireistä.

– Puolustuksessa on ollut poissaoloja, minkä johdosta Jokerit on joutunut pelaamaan viime pelit viidellä puolustajalla, ja normaalisti hyökkääjänä pelaava Tommi Huhtala on pelannut pakkina, Hauhtonen jatkaa.

Komean uran Suomessa, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa pelannut Hauhtonen näkee Jokerien kurssin olevan kääntymässä.

– Edellinen ottelu sarjan huippujoukkuetta TsSKA:ta vastaan oli tappiosta huolimatta erinomainen Jokereilta, joten trendi on nouseva.

Jos on Moskovan TsSKA nimekäs nippu, niin hirveästi ei vastus heikkene, kun KHL:n kestomenestyjä Metallurg Magnitogorsk luistelee vastaan.

– Sarjan kestomenestyjä, KHL-mestari vuosilta 2014 ja 2016, joka pelasi viime kaudellakin finaaleissa. Metallurg on ollut pettymys tällä kaudella, mutta erittäin vaarallinen joukkue, Hauhtonen painottaa.

– Kova pelaajamateriaali, suurimpana yksittäisenä supertähtenä joukkueessa Sergei Mozjagin, joka johtaa KHL:n kaikkien aikojen maali- ja pistetilastoa. Joukkueella myös erinomainen maalivahti, Venäjän maajoukkuevahti Vasili Koshechkin.

Siinä missä Jokerit vahvistui Steve Mosesilla, sai myös Magnitogorsk riveihinsä nimekkään pelimiehen.

– Joukkue on myös vahvistunut kauden aikana, kun riveihin palasi viime kaudella puolustajana uskomattomat tehopisteet 14+51 tehnyt Chris Lee.

Palaako kultapoika jo kokoonpanoon?

Jokerien kultapoika Eeli Tolvanen, 18, on palannut nuorten MM-kisoista. Mikäli nuorelle miehelle ei anneta huilia, nähdään narrien tehokkain pelimies jäällä sunnuntaina.

– Totta kai hän on tärkeä pelaaja Jokereille, mutta Steve Mosesin hankinnan myötä Jokerit sai lisää leveyttä ja ratkaisuvoimaa kokoonpanoonsa.

Tolvanen on pelannut narripaidassa paljon, ja takana on rankka matkustusrupeama MM-kisoihin sekä kroppaa kuormittava aikaero.

– Kuormitus noilla pelimäärillä on kovaa henkisesti ja fyysisesti, mutta pitää muistaa, että Tolvanen pelasi viime kaudella kaikkiaan 88 (sarjapelit + nuorten maajoukkuepelit) peliä, joten hän on myös tottunut koviin pelimääriin, Hauhtonen toteaa.

Jokerit isännöi Magnitogorskia Helsingissä lauantaina 16.00. Ottelu näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.