NHL:ssä 10 kautta pelannut kovanyrkki Matt Johnson, 42, on ajautunut totisiin ongelmiin kiekkouransa jälkeen.

Johnson istuu paraikaa Kaliforniassa vankilassa, koska häntä syytetään kalifornialaisessa ravintolassa tapahtuneesta vandalismista, TSN raportoi.

Johnsonin syytetään tehneen 1900 dollarin edestä vahinkoa riehumisellaan uudenvuoden aattona.

– Hän meni sinne (ravintolaan), kaatoi joulukuusen ja rikkoi yhden ravintolan ikkunan. Sitten hän käveli viereiselle huoltoasemalle ja hänen väitetään varastaneen kupin kahvia ja tupakkaa, komisario Saul Rodriguez kommentoi TSN:lle.

Johnson pidätettiin 10 minuuttia tapahtumasarjan jälkeen ja entinen NHL-kovanyrkki sanoi poliisille, että hän on parhaillaan koditon.

Johnson pelasi kaudella 1994-95 alkaneella NHL-urallaan yhteensä 473 ottelua tehoin 23+20=43. Hän edusti Los Angeles Kingsiä, Atlanta Thrashersia ja viimeisimpänä Minnesota Wildia.

Wildissa varakapteenina toiseksi viimeisellä kaudellaan toiminut kanadalainen lopetti kiekkouransa kaudella 2003-04.

195-senttinen ja 107-kiloinen mörssäri oli pelätty tappelija, joka keräsi yhteensä huimat 1523 jäähyminuuttia NHL:ssä.

Nyt Johnsonin elämä on mennyt pahasti sivuraiteille ja miehen perhe kertoi TSN:lle, että heidän poikansa on addiktoitunut särkylääkkeisiin ja hän kärsii mielenterveysongelmista. Johnson on ollut neljä kertaa vieroitushoidossa ja hän on selvinnyt monesta itsemurhayrityksestä.

Johnson on parhaillaan vankilassa ja hänen vapautussumma on 20 000 dollaria. Ex-NHL-peluri ei vastustanut vandalismisyytteitä ja hän myös kieltäytyi vapautuksesta, jos takuusumma maksetaan.

Johnson ei halunnut ollenkaan lakimiestä ja hän halusi pysyä vankilassa seuraavaan oikeussalikuulusteluun asti, joka pidetään 18. tammikuuta.