Sunnuntaina KHL:n kauttaan jatkava Helsingin Jokerit muistuttaa nettisivuillaan, että konkarihyökkääjä Tomi Mäestä tulee sunnuntain ottelussa toinen pelaaja, joka on pelannut Jokereissa 600 runkosarjaottelua.

Narripaitojen oma kasvatti on luonnollisesti otettu komeasta rajapyykistä. Kommentit seuran sivuilla kertoivat kaiken oleellisen – Mäki on tehnyt asioita itsekin oikein, kun luottoa on tullut upeasti.

– Totta kai tämä on henkilökohtaisesti iso rajapyykki. Täytyy olla erittäin kiitollinen Jokereille, että on saanut vastuuta näinkin monessa pelissä. Tämä kertoo itselle myös sen, että olen tehnyt asioita oikein. Ylpeä olen siitä, Mäki ylpeili Jokerien verkkosivuilla täysin ansaitusti.

Mäellä oli rajapyykkiin mahdollisuus jo aiemmin, kuten sivustomme uutisoi.

Mäki ei ole Suomessa edustanut muita seuroja, ja hän on pelannut kolmea Pohjois-Amerikassa vietettyä vuotta lukuun ottamatta koko uransa punakeltaisissa.

600 ottelun kerhoon nousevan Mäen lisäksi Jokereissa vastaavaan temppuun on yltänyt toistaiseksi ainoastaan Jani Rita. Toinen kokenut kehäkettu pelasi kamppailuja kaikkiaan 617.

Mäen juhlapeli on ohjelmassa sunnuntaina, jolloin Jokerit testaa Magnitogorskin Helsingin kotikaukalossa.