Tsekin alle 20-vuotiaiden maajoukkue järkytti Suomea ikäluokan MM-kisoissa rynniessä välieriin sensaatiomaisella 4-3-voitolla.

– Tämä tuntuu mahtavalta. Teimme niin kovasti töitä tätä varten, ansaitsimme tämän. He olivat parempia, mutta olimme onnekkaampia voittomaalikisassa. Nyt juhlimme, Tsekki-hyökkääjä Kristian Reichel hehkutti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla kehaisten myös Suomea.

Semifinaalipaikka ratkesi hurjan trillerin jälkeen. Tsekki tasoitti reilut kaksi minuuttia ennen loppua, ja painoi siis voittoon viimeisellä mahdollisella ratkaisutavalla. Kovaa ratkaisun halua osoittanut Reichel oli joukkueensa ensimmäinen laukoja ja onnistuja.

– Kun olimme penkillä ennen voittolaukauskisaa, valmentaja kysyi meiltä, ​​kuka haluaa ampua ensin ja kuka ei, Tsekki-pelaaja paljasti, ja jatkoi:

– Sanoin, että haluan mennä ensin ja haluan tehdä maalin jokaiselle Tsekissä, hyökkääjä hehkutti.

Kun Reichelin lisäksi myös Martin Necas onnistui, paineli Tsekki ensimmäistä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen mitalipeleihin sitten vuoden 2005 kisojen, jolloin maa toi Yhdysvalloista kotiinsa pronssia.