Espoo Bluesin jääkiekkotoimintaa pyörittänyt taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy ajautui konkurssiin maaliskuussa 2016. Jo huhtikuussa seuran taustoilta tunnettu miljonääriliikemies Jussi Salonoja perusti toimintaa jatkamaan Espoo United Oy:n. Lajivalikoimaan tuli jääkiekon lisäksi myös koripallo.

Joku ehkä uskoi, että espoolainen edustuskiekkoilu olisi lähtenyt tästä uuteen kukoistukseen.

Toisin on käynyt. Erittäin toisin.

Kauppalehti kertoi tänään, että Espoo United Oy teki ensimmäisellä, jo viime huhtikuussa päättyneellä tilikaudella peräti 1,8 miljoonan euron tappiot.

(Lue Kauppalehden juttu tästä linkistä.)

Se on käsittämätön summa siihen nähden, että yhtiön tilikauden liikevaihto oli vain 699 000 euroa. Yhtiön toimintakulut taas olivat peräti 2,5 miljoonaa euroa. Kauppalehden mukaan pelkästään yhtiön palkkakulut olivat vajaat miljoona euroa, eli liikevaihto ei riittänyt lähellekään edes niiden kattamiseen.

Kauppalehden mukaan Espoo Unitedin tilinpäätökseen liittyy lisäksi puutteita, kuten lakisääteisesti julkaistavat liitetiedot ja tilintarkastuskertomus. Nämä tiedot on rekisteröity kaupparekisteriin myöhässä.

Kauppalehden mukaan yhtiön oma pääoma on 1,8 miljoonaa euroa miinuksella. Yhtiö ei kuitenkaan ole toimittanut myöskään lakisääteistä ilmoitusta oman pääoman menettämisestä kaupparekisteriin.

Velkoja yhtiöllä on taseen mukaan lähes kaksi miljoonaa euroa. Näistä 1,2 miljoonaa on konserniyhtiöille eli Salonojan omistamille muille yhtiöile. Ulkopuolisille tahoille velkaa on noin 720 000 euroa. Verovelkaa yhtiöllä on verovelkarekisterin mukaan yli 10 000 euroa.

Yhtiön kassavarat olivat tilikauden lopussa 14 387 euroa. Kesän jälkeen yhtiölle on tullut lähes 30 maksuhäiriömerkintää.

Espoo Unitedin miesten edustusjoukkue on tällä hetkellä jääkiekon Mestiksessä sijalla seitsemän.