Eilen sopimuksensa KHL-seura Jokerien kanssa purkanut hyökkääjä Masi Marjamäki jatkaa uraansa Ruotsissa.

Marjamäen tasoiselle hyökkääjälle olisi luullut löytyvän ottajia Ruotsin pääsarjasta SHL:stä, mutta toisin kävi: Marjamäen uusi seuran on Ruotsin toisella sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa pelaava IS Almtuna.

Seura kertoi Marjamäen värväyksestä varhain tänä aamuna nettisivuillaan.

Uutisessa kerrotaan Almtunan etsineen jo pitkään hyökkääjää, joka ottaisi johtajan roolin niin jäällä kuin pukuhuoneesa.

– Nuoressa joukkueessamme on valtavasti taitoa, mutta se kaipaa voimaa ja vankkaa suoritustasoa. Masissa saamme pelaajan, joka on pelannut korkeimmilla tasoilla: Suomen maajoukkueessa, KHL:ssä ja Suomen pääsarjassa, seurapomo Andreas Klingberg kirjoittaa tiedotteessa.

– Masi on kovaa työtä tekevä joukkuepelaaja, joka sopeutuu joukkueeseen heti. Hän on erittäin fyysinen pelaaja, iso ja vahva maalin edessä. Lisäksi hän on ammattilainen pukuhuoneessa, harjoituksissa ja otteluissa, ja hänestä tulee hyvä esikuva nuorille pelaajillemme, Klingberg jatkaa ylistystään.

Klingbergin mukaan hyvät kontaktit ja seuran viime aikoina tekemät suuret satsaukset tekivät Marjamäen kaltaisen huippupelaajan hankkimisen mahdolliseksi.

Marjamäen on määrä debytoida uudessa seurassaan jo tänään ottelussa Panternia vastaan. Almtuna on HockeyAllsvenskanin sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä.