Keskiviikkona niukan tappion Idän ykkösjoukkueelle Ak Bars Kazanille kokenut Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan ja matkaa Sotshiin. Keskiviikkona Jokereille jäi luu käteen vieraskiertueen ensimmäisessä kohteessa Kazanissa, kun Ak Bars oli väkevämpi maalein 2-1.

– Tiukka peli. Kazan on idän ykkösjoukkue ja he olivat sen verran parempia kuin numerot osoittivat, toteaa entinen jääkiekkoammattilainen Janne Hauhtonen.

Perjantaina vastaan asettuu HK Sotshi, joka on pelannut viime aikoina väkevästi. Kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut viisi.

– He ovat kuuden edellisen pelin kuntopuntarissa koko KHL:n viidentenä. Hyvässä iskussa olleet viime aikoina, Hauhtonen toteaa.

HK Sotshi on ollut Jokereille epämieluisa vastus. Sotshi on voittanut kuusi edellistä joukkueiden välistä kohtaamista.

– Jokerit on vain kerran voittanut Sotshin KHL:ssä ja se oli vuonna 2014 pelattu ensimmäinen kohtaaminen. Vaikka siellä ovat pelaajat ja valmennuskin vaihtunut välillä, Sotshi on ollut peikko Jokereille jostain syystä, Hauhtonen ihmettelee.

– Suomalaisittain mielenkiintoinen seikka perjantaisessa kohtaamisessa on se, että Sotshissa pelaa Jyrki Jokipakka. Hän tuli kesken kauden NHL:stä ja on ottanut ison roolin Sotshin takalinjoilla.

Jokerit on läntisessä konferenssissa sijalla kolme ja HK Sotshi sijalla kuusi.

– Asetelma on sinänsä mielenkiintoinen, että jos tilanne säilyy sarjassa samanlaisena, niin joukkueet kohtaisivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, Hauhtonen toteaa.

Sotshin ja Jokerien välinen ottelu alkaa perjantaina klo 18.30. Ottelu näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.