Jokerit pelaa KHL:ssa kolmannen perättäisen kotiottelunsa torstaina, kun vieraaksi Helsinkiin saapuu Kunlun Red Star Kiinasta asti. Samalla Viasatin kotikatsomoissa jännitetään, jatkuuko Eeli Tolvasen lentokeli.

Jokerit päätti niukkojen tappioiden sarjansa tiistaina kaatamalla Traktorin Helsingissä selkein 3-0-lukemin. Voitto oli tuskaisia maalin tappioita kokeneelle helsinkiläisjoukkueelle tärkeä.

– Jokereilla henkisesti tärkeä voitto alla ja paluu voittokantaan. Traktor nollattiin hyvällä puolustuspelillä, toteaa komean kiekkouran pelannut Janne Hauhtonen.

Jokereiden kultapoika Eeli Tolvanen pelasi ensimmäisen ottelunsa nuorten kisoista paluunsa jälkeen. Tolvanen oli juonimassa ensimmäisellä minuutilla syntynyttä osumaa, joka jäi lopulta myös voittomaaliksi.

– Tolvasen paluu piristi selvästi Jokereiden hyökkäyspeliä ja muutenkin Jokerit oli tehokkaampi maalipaikoissaan aiempiin otteluihin verrattuna, Hauhtonen toteaa.

Jokerit pelaa torstaina viimeisen ottelunsa kotipeliputkestaan ja aloittaa All Star -tauon jälkeen pitkän vieraspeliputken. Torstaisessa kotiottelussa vastassa on toista kauttaan KHL:ssa pelaava Kunlun Red Star, joka on Itäisessä konferenssissa sijalla 11.

– Kunlun on ollut pettymys hienosti menneen avauskauden jälkeen ja on jäämässä ulos pudotuspeleistä.

– Suurin osa Kunlunin pelaajista on Pohjois-Amerikasta, joten vastustajana se on vähän erilainen, fyysisempi ja suoraviivaisempi venäläisiin joukkueisiin verrattuna, Hauhtonen analysoi.

Ottelu alkaa torstaina klo 18.30 ja näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.