Nyt tämä alkaa jo mennä vähän liian pitkälle!

NHL:ään täksi kaudeksi liittynyt laajennusjoukkue Vegas Golden Knights on yllättänyt puolikkaan kauden kuluessa jokaisen NHL:ää seuraavan ja pannut uusiksi käytännössä kaikki tulokasseurojen ennätykset.

Mutta eilisellä kierroksella Golden Knights nousi jo koko NHL:n kärkeen!

Siis tämä vasta viime kesänä muiden seurojen ylijäämäpelaajista koottu joukkue!

Tai no, ylijäämä ja ylijäämä. Sellaisista pelaajista kuitenkin oli kyse, joita muut joukkueet eivät halunneet suojata laajennusdraftissa, eli käytännössä pelaajista, joita muut seurat eivät pitäneet ensiarvoisen tärkeinä itselleen.

Joukkueen kokoaminen oli kovan työn tulos ja todellinen taidonnäyte GM George McPheen johtamalta organisaatiolta. Joukkueen kemian ja pelitavan näin nopea hioutuminen taas on mestarinäyte valmentaja Gerard Gallantilta – myös eräänlaiselta hylkiöltä. Florida Panthers antoi Gallantille potkut marraskuussa 2016, vaikka joukkue oli edellisellä kaudella voittanut oman divisioonansa.

Ja viime yönä, 5–1-vierasvoitolla Carolina Hurricanesista, Golden Knights siis siirtyi NHL:n kärkipaikalle. Joukkue on pelannut 46 ottelua, voittanut näistä 31 ja kerännyt 66 pistettä. Kakkosena oleva Tampa Bay Lightning on toki vain pisteen perässä, mutta sillä ei ole merkitystä. Sillä juuri nyt fakta on tämä: Vegas Golden Knights johtaa NHL:ää!

– Ehkä hieman odottamaton tilanne, vai mitä, Vegasin maalivahti Marc-Andre Fleury tokaisi eilisen ottelun jälkeen nhl.comille.

Fleury siirtyi Vegasiin hallitsevasta Stanley Cup -mestarista Pittsburgh Penguinsista.

– Tämä joukkue syntyi muualta raavituista palasista. Mutta kemia välillemme rakentui todella nopeasti. Nyt joka jätkä lyö joka ilta parhaansa peliin. Olen ylpeä joukkueestamme ja siitä, missä olemme nyt, Fleury sanoi.

Vegas on pelannut itsensä kauden mittaan aivan uuteen tilanteeseen. Se on noussut haastajasta haastettavaksi.

– Aiemmin tällä kaudella pystyimme ehkä yllättämään muita joukkueita. Nyt muut joukkueet haluavat voittaa juuri meidät. Se on vain uusi testi joukkueellemme, puolustaja Colin Miller sanoi.

Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula sai viime yön ottelussa syöttöpisteen. Haulan koko kauden pistesaalis on komea 15+17=32.