Jääkiekon Liiga-seura Porin Ässät ilmoitti eilen yllättäen antaneensa potkut päävalmentajalleen Jyrki Aholle. Tämän tilalle astui välittömästi Ahon valmennustiimiin kuulunut Mikael Kotkaniemi, joka valmentaa joukkuetta myös seuraavalla kaudella.

Ässien Liiga-miehistössä viilettää myös vastikään Porin Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittu Jesperi Kotkaniemi, joka on uuden päävalmentajan poika. Vasta 17-vuotias hyökkääjä on noussut tällä kaudella vahvasti esiin liigaympyröissä ja nakutellut 42 ottelussa tehot 7+11=18.

Päävalmentaja-Kotkaniemeltä kysyttiin Satakunnan Kansan nettisivuillaan lähettämässä tiedotustilaisuudessa, onko tilanne nyt isän näkövinkkelistä erilainen, kun tämä on pää- eikä apuvalmentaja.

– No, minulla on sellainen, en tiedä onko se hyvä puoli, että olen samanlainen ihminen töissä ja kotona. En esitä mitään valmentajaa, joten sikäli muutosta kotioloihin ei tule. En vedä mitään roolia, Kotkaniemi vastasi.

– Voi olla, että hänelle (Jesperille) tilanne on vaikeampi. Hänelle voi tulla kuittia tyyliin, että siinä on päävalmentajan poika. Maailma on julma, mutta siihen tässä pyritään (poikaa) valmistamaan. Käsittelen häntä samalla tavalla kuin ketä tahansa pelaajaa. Minun pitää pystyä olemaan rehti ja suora kaikille, Kotkaniemi kommentoi.

Kotkaniemen, 48, ensimmäinen ottelu Ässien päävalmentajana on edessä huomenna, kun patapaidat matkustavat Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.