Vihdoinkin? Aivotärähdys vei NHL-vahdin pitkäksi ajaksi kuntoutukseen – nyt palaamassa: ”En ajatellut sitä näin vakavaksi”

© Kuva: Getty Images

Maalivahti Marc-Andre Fleuryn piti olla NHL:n tulokasseuran Vegas Golden Knightsin ”kasvot” seuran alkutaipaleella maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa.

Fleuryn esiin nostamisella oli Vegasin kannalta hyvät perusteet, olihan Fleury muun muassa voittanut kaksi peräkkäistä Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsissa.

Kauden alku sujuikin hyvin. Vegas ja Fleury napsivat heti kärkeen kolme voittoa, mutta sitten napsahti. Neljännessä ottelussa Dertoit Red Wingsin hyökkääjän Anthony Manthan polvi osui Fleuryn päähän.

Aluksi tilanne ei vaikuttanut vakavalta, ja Fleury pelasi ottelun loppuun. Jotain olisi tosin saattanut olla aistittavissa jo tuolloin, sillä ottelun kolmannessa erässä Fleury päästi neljä maalia – yhtä monta kuin kolmessa edellisessä ottelussa yhteensä!

Noiden maalien ansiosta Detroit nousi 2–3-tilanteesta 6–3-voittoon ja aiheutti siis Vegasille seuran NHL-historian ensimmäisen tappio.

Fleury kertoo tunteneensa ottelun jälkeen niskakipua ja sanoneensa joukkueen lääkärille, että kaikki on hyvin.

– Ajattelin, ettei se ole mitään vakavaa. Uskoin sen menevän ohi nopeasti. Mutta seuraavana päivänä oireet iskivät. Päänsärkyä, huimausta, näkökentän sumenemista ja kaikkea muuta, Fleury kertoo nyt nhl.comin mukaan.

”Odotin, että tuntisin oloni normaaliksi”

Toipuminen ja kuntoutus veivät lopulta kaksi kuukautta. Tänään Fleury todennäköisesti pelaa Vegasin kotiottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant oli yhtä hymyä julkistaessaan odotetun uutisen.

– Hän vaikuttaa erittän hyvältä. Hän on tärkeä osa koko seuraa. Annamme hänelle kaiken ajan, minkä hän tarvitsee ollakseen valmis pelaamaan. Nyt näyttää, että hän pelaa huomenna (tiistaina), ja me odotamme hänen paluutaan kovasti, Gallant sanoi eilen lehdistötilaisuudessa.

Myös Fleury itse hymyili kilpaa Vegasin auringon kanssa Golden Knightsin twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Siitä on jo pitkä aika. Olen odottanut tätä. Tätä, että tuntisin oloni normaaliksi ja pystyisin olemaan ja harjoittelemaan joukkueen mukana. On todella hienoa päästä takaisin tositoimiin, Fleury sanoi nhl.comin mukaan.

Torstaina ex-seuran kimppuun?

Fleuryn loukkaantumisesta alkoi uskomaton kierre, jonka seurauksena Vegas on käyttänyt tällä kaudella jo viittä maalivahtia. Maxime Lagace, Malcolm Subban ja Oscar Dansk ehtivät Fleuryn sairasloman aikana voittaa ensimmäisen ottelunsa NHL:ssä. Dylan Ferguson hävisi ainoan pelaamansa ottelun. Fleury oli sivussa 25 ottelun ajan.

– He tekivät todella hyvää työtä. Minusta tuntui joka ilta, että meillä oli mahdollisuus voittaa. Heille kuuluu suuri ansio siitä, miksi olemme näin ylhäällä sarjataulukossa, Fleury kiitteli kollegoitaan.

Fleury on innoissaan paluusta kaukaloihin. Ja jos mies ei vielä tänään pelaakaan, niin viimeistään torstaina – entistä seuraansa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

– Tiedän, että tämä ottelu on tulossa. Mutta tässä on vielä ottelu ja muutamat harjoitukset ennen sitä. Haluan olla aivan varma, että olen valmis, kun he tulevat tänne. Hienoa, että minulla on mahdollisuus kohdata heidät ensimmäisen kerran, Fleury maiskutteli.

Katso hyväntuulisen päävalmentajan Gerard Gallantin haastattelu alta.

Katso Fleuryn haastattelu alta.