NHL-seura Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk, 58, antoi lauantaina todella suoraa puhetta rimpuilevan seuransa mahdollisesta tulevaisuudesta.

Senatorsin alkukausi on ollut surkea, eikä joukkue ole lähelläkään pudotuspeliviivaa. Heikko menestys on ajanut vaikeasti yleisöä kotipeleihinsä haalivan joukkueen kriisin partaalle.

Omistaja Melnyk ei kuitenkaan ole valmis hylkäämään laivaansa.

– En aio päättää elämäntyötäni tässä jääkiekkoseurassa. Kauppaaminen ei tule tapahtumaan, Melnyk sanoi Sportnetin mukaan ennen Senatorsin legendojen ulkopeliottelua.

Kanadan 100 rikkaimman ihmisen joukkoon kuuluva miljardööri heitti kuitenkin melkoisen pallon ilmoille Ottawan pakkasessa.

– Isompi kysymys on se, että olemmeko valmiita kuluttamaan kaikki täällä tienaamamme rahat toisella alueella, toisessa valtiossa, Melnyk viittaa tällä seuran muuttamisella Yhdysvaltoihin.

Melnyk kumoaa kaikki mahdolliset ulkopuolisen sijoittajan mahdollisuudet.

– Se ei vain tule tapahtumaan. Tämä on urheiluseura. Kuvitelkaa, jos omistaisit McDonald’sin, mutta voisit kaupata sen pois. Miksi myisit sen? Se jotain, mitä on todella vaikea ostaa, omistaja sanoi.

– Tätä lajia on todella kiva katsoa. Mitä muuta muka tekisin? Olen kanadalainen. Olen lätkäfani, mies jatkaa.

Yksi Senatorsin suurista ongelmista on Kanatan kaupunginosassa sijaitsevan kotihallin Canadian Tire Centerin etäisyys Ottawan keskustasta. Tällä hetkellä joukkue pelaa noin 20 kilometrin päästä Ottawan ydinkeskustasta, eikä areenalle ole loistavaa kulkuyhteyttä. Se näkyy vääjäämättä yleisömäärissä.

– En ole varma olisiko muutto keskustaan tarpeellinen. Kaikki nuo Kanatassa asuvat ihmiset – tulevatko he keskustaan? Muutatko areenan lähemmäksi ihmisiä, jotka eivät saa lippuja peleihin? Melnyk sanailee.

– Meillä on vaihtoehtoja – se on pääasia. Paljon vaihtoehtoja. En huijaa teitä.

Tällä hetkellä on paljon kaupunkeja kuten Seattle, Houston ja Quebec City, jotka haluavat oman NHL-seuran.

– Jos tästä tulee katastrofi, sitten muutamme pois. Jos yleisöä ei ala näkymään katsomoissa, sitten teemme niin. Mutta tällä hetkellä meillä menee ihan ok, Melnyk sanoo.