Tampa Bay Lightningilla menee NHL:ssä lujaa.

Ennen perjantaiyön pelejä ainoana joukkueena 40 pinnan rajan rikkonut nippu viilettää itäisen konferenssin kärjessä, ja tällä kaudella se on jäänyt pisteittä ainoastaan kuudesti.

Pistepörssiä hallitsee Nikita Kucherov ennen joukkuekaveri Steven Stamkosia.

Asiat ovat Tampassa siis lyhyesti sanottuna hyvin.

Nyt päävalmentaja Jon Cooper on kommentoinut, mistä mahtivire on peräisin. Lightning ei kommenttien mukaan tee mitään poppakonsteja menestyksen eteen, vaan tässäkin tapauksessa omaan tekemiseen keskittyminen vie pitkälle.

Kun Tampan juna karkaa raiteilta, syntyy vastaavasti heti ongelmia. Sen myönsi myös Cooper.

– Olen rauhallisempi, kun pelaamme omaa peliämme oikein. Pelasimme hyvin ensimmäisen erän ja ehkä kuusi minuuttia toisesta ja aika vahvasti myös kolmannen erän, luotsi sanoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle viitaten keskiviikkoaamun NY Islanders -otteluun.

Kuulostaa tylsältä kiekkojargonilta ja sitähän kommentit ovat. Mutta Tampa on saanut homman, oman pelin, toimimaan laajasti jokaisen pelaajan sisäistäessä tyylin.

Islesiä vastaan tästä antoi viitteitä suurelle yleisölle tuntematon Yanni Gourde, joka nakutti kaksi maalia. Leveyttä riittää, sillä Kucherov-Stamkos jäi nyt varjoon.

– Kun emme pelanneet omaa peliämme, meille tuli heti ongelmia ja päästimme vastustajan peliin mukaan. Iso kiitos Yanni Gourdelle, joka pelasti meidät toisen erän lopulla, päävalmentaja sanoi.