Edmonton Oilersin puolustaja Kris Russell koki viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa jääkiekkouransa kenties epäonnisimman hetken.

Russell kamppaili oman maalin läheisyydessä kiekosta Toronton hyökkääjän Nazem Kadrin kanssa. Oilersin maalivahdin Laurent Brossoitin torjuma kiekko pomppasi kahdesti Russellin lavan yli, ja kamppailutilanteessa tämä pyörähti omaa maalia kohti ja latasi tyylipuhtaalla lämärillä kiekon hölmistyneen Brossoitin selän taakse.

Epäonnisinta Russellin omassa maalissa oli, että peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja viisi sekuntia, ja tuolla maalilla Toronto siirtyi ottelussa 5–4-johtoon. Kadri osui tyhjään maaliin vielä sekunti ennen loppua.

Toronto johti ottelua 3–1 ja 4–3, mutta kolmannen erän alussa juuri Russell tasoitti lukemiksi 4–4.

Kova taistelu ja Russellin kauden toinen osuma valuivat siis hukkaan. Ei ihme, että Russellin oli vaikea peitellä tunteitaan ottelun jälkeen toimittajien ympäröityä miehen.

– Se oli pomppukiekko. Käännyin ja yritin kamppailla kiekosta, ja – no, te varmaankin tiedätte mitä tapahtui, Russell kommentoi kanadalaisen Sportsnet-sivuston videolla.

Russellilta kysyttiin, oliko epäonninen oma maali tietyllä tapaa Oilersin koko alkukauden kuva. Joukkue taistelee, saa hyviä asioita aikaiseksi, mutta sitten epäonni vie pisteet.

– Olimme vaikeuksissa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä taistelimme itsemme takaisin peliin. Mutta olen erittäin turhautunut siitä, mitä lopussa tapahtui. En tiedä, mitä haluaisitte minun sanovan siitä. Tiedätte, mitä tapahtui, Russell toisteli.

Russellilta kysyttiin myös, onko hänelle aiemmin urallaan tapahtunut mitään vastaavaa.

– En ainakaan muista, puolustaja vastasi.

Ja tämänkin hetken Russell varmasti haluaisi unohtaa mahdollisimman pian.