Jyväskylän JYP kävi eilen puolustamassa koko Suomi-kiekon kunniaa Tshekissä. JYP kaatoi monella tapaa värikkäiden vaiheiden jälkeen Tshekin mestarin Kometa Brnon Mestarien liigan puolivälierien toisessa osaottelussa ja selviytyi CHL:ssä jo neljän parhaan joukkoon.

JYPin eiliseen menomatkaan tuli hienoisia mutkia, sillä joukkueen yksityiskoneen lähtö Tikkakosken lentokentältä viivästyi peräti puolitoista tuntia. Jyväskylän seutua, kuten koko Suomea, piinasi eilen sakea lumipyry. Sää ei kuitenkaan ollut suoranainen syy JYPin matkanteon viivästymiseen.

– Kyse oli Helsingin lentokenttää vaivanneesta tietoliikenneongelmasta. Se aiheutti ongelmia kaikilla muillakin kentillä. Ja kun Helsingissä jouduttiin vielä sulkemaan kaistoja, siellä tuli jonoja ja taas se vaikutti kaikkialle, JYPin apuvalmentaja ja joukkueenjohtaja Jukka Ahvenjärvi selvitti tapahtunutta SuomiKiekko-sivustolle.

– Tikkakoskella kaikki toimi viimeisen päälle hienosti, hän korosti.

JYP oli kuitenkin varannut Tshekin päässä siirtymisiin sen verran varoaikaa, että ottelun alkua ei tarvinnut siirtää kuin puolella tunnilla. Joukkue ei antanut ylimääräisen hässäkän vaikuttaa esitykseensä ainakaan negatiivisesti.

JYP karkasi jo avauserässä 3–0-johtoon. Päätöserässä isännät tulivat kolmen maalin takaa 3–4-tilanteeseen, mutta Nolan Yonkman niittasi päätösluvut 5–3 tyhjään maaliin. Näin JYP jatkoi välieriin yhteismaalein 8–6.

JYP palasi Jyväskylään noin yhdeltä yöllä.

– Ihan kuin vieraspelistä Turusta tai jostain muualta. Tämä on tätä ammattilaisurheilun arkea, Ahvenjärvi muistutti.

”Kunnioitamme tehtyjä päätöksiä”

Aamulla JYP kävi jäällä, minkä jälkeen joukkue hyppäsi Vaasaan vievään bussiin.

Juuri tässä on koko kuvion erikoisuus. Harvoin, jos koskaan, edellisenä iltana ulkomailla Suomea edustanut Liiga-joukkue on joutunut jo seuraavana päivänä pelaamaan kotimaan pääsarjassa. Nyt näin kuitenkin on, koska Vaasan Sport ei suostunut siirtämään tälle päivälle merkittyä ottelua.

Mitä JYPin leirissä ajatellaan tästä, Jukka Ahvenjärvi?

– En minä pysty vastaamaan siihen, mitä vastustaja ajattelee. Mehän tiedämme itse pelit ja aikataulut ajoissa, sitten kyse on vaan valmistautumisesta. Kaikki tarkemmat päiväsuunnitelmat ynnä muut rakennetaan peliaikataulujen mukaan, Ahvenjärvi kuittasi.

Rivien välistä on kuitenkin luettavissa ainakin lievä harmitus vaasalaisseuraa kohtaan.

– Totta kai tällaiset asiat pitää ottaa huomioon, että pystyisimme maksimoimaan oman suorituksemme. Mutta nämä eivät ole meidän päätettäviä asioita. Jotkut päättävät, ja nyt asia menee näin. Kunnioitamme niitä päätöksiä ja elämme niiden mukaan, ei tässä sen kummempaa, Ahvenjärvi pyöritteli.

Eilisen ottelun kokoonpanosta JYPiltä puuttuvat tänään Juuso Puustinen, Michel Miklik, Mikko Kuukka ja Joonas Nättinen. Puustinen liittyi Tshekissä Suomen maajoukkueen mukaan ja Miklik lensi Slovakian maajoukkueen neljän maan turnaukseen Norjaan.

Eilisestä uutena pelaajana JYPin tämän illan kokoonpanoon nousee nuori puolustaja Roni Allen. Vasta kolme liigaottelua pelannut nuori hyökkääjä Anton Stråka jatkaa kokoonpanossa.

– Nyt meillä on hyvä mahdollisuus antaa taas nuoremman pään pelaajille vähän peliaikaa. Näin saamme hyvää jatkumoa aikaiseksi, Ahvenjärvi iloitsi.