Jesse Puljujärven tähdittämä Edmonton sukeltanut syvälle – GM latasi masentavia kommentteja

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin tämän kauden suorituskyky on ollut kaukana odotuksista pisteiden valossa. Viime keväänä jopa pudotuspeleihin yltänyt nippu tarpoo ainakin tällä hetkellä kaukana jatkopaikasta, ja nyt Oilersin GM Peter Chiarelli onkin kertonut Edmonton Journalille joukkueen yrittävän selvittää syitä verkkaiselle suorituskyvylle.

Pettymyksiä on tullut sekä yksilö- että joukkuetasolla.

Pikkumustia reilun 90 prosentin varmuudella pysäytellyt maalivahti Cam Talbot ei ensinnäkään ole ollut niin vuorenvarma kuin viime kaudella, lisäksi pakki Oscar Klefbom on ollut kuin varjo menneestä. Hänen tehotilastonsa on koko joukkueen huonoin (-13), pisteitä puolestaan on kertynyt ainoastaan kuusi.

Joukkuepelissä Oilersin suurin kompastuskivi on alivoima – öljypaidat ovat pystyneet pysäyttämään vastustajien ylivoimia ainoastaan 73,2 prosentin varmuudella. Tuo lukema on koko sarjan huonoin ennen perjantaiyön pelejä.

– Jos nämä asiat olisivat kunnossa, olisimme parempia. Mutta ne eivät ole kunnossa tällä hetkellä, Chiarelli oli manannut Edmonton Journalin mukaan.

Kun peli on yskinyt, on sijoitus taulukossa painunut luonnollisesti alas.

– Olemme toiseksi viimeisenä divisioonassamme, kolmanneksi viimeisenä liigassa. Se on tietenkin sijoitus, johon olemme hyvin pettyneitä.

Toisaalta, vaikka alkukausi menikin pahasti pieleen, ei turhan radikaaleja ratkaisuja kannata ilmeisesti ainakaan vielä tehdä.

– Sinun on oltava valppaana, mutta et voi reagoida liian voimakkaasti siinä mielessä, että et voi vain räjäyttää asioita, Chiarelli muotoili.

Edmonton hakee uutta nousua ensi yönä rosteriin nousseen Jesse Puljujärven ja kumppanien johdolla. Joukkue hakee voittoa Toronto Maple Leafsista kello 04 alkavassa kamppailussa.