NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine ripitti itseään rajusti tällä viikolla, kun hänellä oli alla neljän ottelun mittainen maaliton ja pisteetön putki.

Laine sai hanat auki ottelussa Dallas Starsia vastaan, mikä toi ison huojennuksen.

Carolina Hurricanesin riveissä toinen suomalaishyökkääjä Sebastian Aho jahtaa yhä kauden ensimmäistä osumaansa.

– Hänellä on riittänyt paikkoja, mutta mikään ei ole mennyt sisään. Pitää kuitenkin muistaa, että viime kaudella hän ei tehnyt maaleja ensimmäisten 13 ottelun aikana, ja silti hän sai kauden aikana kasaan 24 häkkiä. Joten Carolinassa riittää toiveita siitä, että hän löytää taas viime kaudelta tutun vireensä, The Athleticin toimittaja Eric Duhatschek tuumasi.

Jutussaan Duhatschek kävi läpi viime kaudella hurmanneiden tulokaspelaajien tilanteita. Monien kohdalla toinen NHL-kausi on lähtenyt liikkeelle takkuillen.

Duhatschek haastatteli juttuunsa TSN:n kommentaattoria Ray Ferraroa. Uransa aikana Ferraro pelasi yhteensä 1258 NHL-ottelua iskien peräti 898 (408+490) tehopistettä.

Ferraro otti kantaa erityisesti Ahon tilanteeseen.

– Jos tuollainen kuiva putki osuu esimerkiksi helmikuun puoliväliin, niin ei sitä edes erota kunnolla, eikä sitä nosteta mediassa esille. Mutta nyt on eri asia, kun se ajoittuu heti kauden alkuun, Ferraro mietti.

– Mutta tässä siitä ollaan. 11 pelissä Aho ei ole tehnyt maalin maalia. Kun hän nappaa tilastopaperit käteensä ennen peliä, kuten kaikki pelaajat tekevät, hän katsoo ja näkee saman maalimäärän itsellään ja joukkueen maalivahdeilla. Se on ihan uskomatonta, miten tuollaisesta alkaa stressata. Ja mitä enemmän stressaa, sitä enemmän alkaa huijata. Mitä enemmän huijaa, sitä huonommaksi peli menee, Ferraro jatkoi.

Ex-pistetykki halusikin nostaa esille henkisen puolen.

– Sitä alkaa miettimään. Sitä näkee videoita, joista voi havaita, että ihan sama miten kovaa yrittää, niin sitä huonommaksi peli vain menee, Ferraro kävi läpi.

Tämän kauden 11 ottelussa Aholle on merkattu kuusi syöttöpistettä. Tähän mennessä hän on ampunut 33 kertaa tuloksetta.