Tekeekö Edmonton hurjan ratkaisun Jesse Puljujärven kohdalla? – ”Tuo on todella iso päätös”

© Kuva: Getty Images

Uuden kauden alla Edmonton Oilersia vietiin jopa suurimpien mestarisuosikkien joukkoon NHL:ssä.

Oilersin startti on ollut kuitenkin hyvin nihkeä. 11 ottelusta Oilers on kerännyt kasaan vain seitsemän pistettä.

Oma kysymys Oilersin kohdalla on liittynyt superlupaukseen Jesse Puljujärveen. 19-vuotias suomalaislaituri on viilettänyt alkukaudella AHL:ssä.

Puljujärven kohdalla on pyöritelty useita eri vaihtoehtoja. Nostetaanko hänet NHL:ään vai päätyykö hän jopa kauppatavaraksi?

– Oilersin GM Peter Chiarelli kävi vierailulla heidän AHL-seuran Bakersfieldin luona, missä hän näki Puljujärveltä kaksi ottelua. Siinä vaiheessa vaiheessa Puljujärvellä oli kasassa kolme syöttöä yhteensä seitsemässä ottelussa. Aina voi keskustella siitä, ansaitseeko Puljujärvi kutsun NHL:ään vai ei, mutta Oilers tarvitsee hyökkäykseen lisää värinää, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman pyöritteli.

Yön kierroksella Puljujärvi sai hanat auki, kun hän iski Bakersfieldille 3-2-osuman ottelussa Manitoba Moosea vastaan (lue lisää). Kahdeksassa ottelussa Puljujärvelle on merkattu tehot 1+3=4.

Oilersin kannalta tapaus on monimutkainen. Siirtomarkkinoilla Puljujärvi olisi kova nimi, mutta haluaako seura luopua hänestä jo tässä vaiheessa?

Kyseinen ratkaisu olisi varsin hurja, sillä Puljujärven ammattilaisura on vasta aivan alkutekijöissään.

– Hän on Chiarellille yksi houkuttelevimmista treidipalasista. Tuo on todella iso päätös. Todennäköisesti häntä kokeillaan vielä NHL:ssä, ellei taustalla ole ajatusta siitä, että Puljujärvi ei tule koskaan onnistumaan Edmontonissa, Friedman pyöritteli.

Kauden alkuvaiheilla nähtävät isot treidit ovat nykypäivänä hyvin harvinaisia NHL:ssä. Oilersissa huhuja on kuitenkin riittänyt viime päivien aikana.

Sportsnetin toimittajan Chris Johnstonin mukaan Oilers yrittää etsiä uutta osoitetta 34-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle Jussi Jokiselle. Mark Spector taas vahvisti, että ainakin yksi seura on ollut kiinnostut puolustajasta Matt Benningistä.

– Todennäköisesti he käyvät myös muita keskusteluja noiden lisäksi, Friedman näkee.

– Montreal Canadiensin GM Mark Bergevin puhui siitä, että ratkaisujen pitää löytyä ”oman seuran sisältä”. Edmonton on aivan samanlaisen tilanteen keskellä, Friedman summasi ison kuvan ja Oilersin isot ongelmat.