NHL:n tulokasjoukkue Vegas Golden Knights jatkaa ennätysten murskaamista. Viime yönä Vegas otti jo kauden 15. voittonsa kukistamalla Arizona Coyotesin maalein 4-2. Samalla Vegasista tuli nopeimmin 15 voittoon yltänyt tulokasjoukkue liigan historiassa.

Vegas ylsi rajapyyykkiin 22. ottelussaan. Aiempi ennätys oli yli 90 vuoden takaa, kaudelta 1926-27, jolloin New York Rangers ylsi 15 voittoon 25 ottelussa.

Tällä hetkellä Vegas lentää viiden ottelun voittoputkessa. Joukkue on läntisessä konferenssissa lähes käsittämättömästi toisena, edellään vain koko sarjaa johtava St. Louis Blues.

Kasinokaupungin kultaisten ritarien mukana ”lentää” myös joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula.

Arizonaa vastaan Haula viimeisteli Vegasin kolmannen eli ottelun voittomaalin. Vegasin toisen erän hurja tehohetki siivitti joukkueen voittoon, sillä kolme osumaa syntyivät vain 1.42 minuutin aikana. Ensin osui Tomas Nosek, sitten William Karlsson ja näiden perään Haula. Haulan osuma syntyi ylivoimalla maalin edustalta irtokiekosta.

Ottelun tehopelaaja Jonathan Marchessault (1+2) sinetöi Vegasin voiton kaksi sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin.

Vegasin ilonaiheisiin kuului myös maalivahti Malcolm Subbanin paluu tositoimiin yli kuukauden sairasloman jälkeen,

Haulalla, 26, on nyt kasassa 18 ottelusta 7+6=13 tehopistettä. Viidettä NHL-kauttaan pelaava Haula yltäisi nykytahdin jatkuessa kevyesti NHL-uransa ennätyspisteisiin. Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan 2015-16 Minnesota Wildissa Haula teki 76 ottelussa pisteet 14+20=34.

Voit katsoa Haulan viime yön maalin tästä linkistä.