Dallas Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell jatkaa huikeaa kauttaan NHL:ssä. Viime yönä Suomen aikaa Lindell sai jälleen syöttöpisteen, kun Dallas kaatoi Montrealin maalein 3–1.

Tällä kertaa syöttöpiste tosin tuli melko helpolla, mutta kaikki lasketaan.

Lindell siirsi omalla puolustusalueella kiekon keskushyökkääjä Devin Shorelle, joka lähetti poikkikentänsyötön ruotsalaispuolustaja John Klingbergile. Tämä ajoi sisään hyökkäysalueelle ja syötti erittäin taidokkaasti mukaan hyökkäykseen polkeneelle Shorelle, joka viimeisteli näyttävästi.

Lindell on kasannut 21 ottelussa erinomaiset tehot 4+5=9. Mikä merkittävämpää, Lindell on noussut kaikilla mittareilla joukkueensa kärkipuolustajien joukkoon. Viime yönä Lindell pelasi 30 vaihtoa ja 21.08 minuuttia, keräsi tehosaldon +2 ja laukoi neljästi kohti maalia.

Starsin puolustajien pistepörssissä Klingberg on omilla lukemillaan saldollaan 4+16=20, mutta Lindell tulee heti kakkosena. Myös peliaikatilastossa Starsin pakkien järjestys on sama: Klingberg on pelannut ottelua kohti 23.27 minuuttia, Lindell 21.30 minuuttia.

Huomionarvoista on, että Lindellin tehotilaston lukema on koko joukkueen paras: +7. Lähimmäs pääsevät keskushyökkääjä Radek Faksa ja puolustaja Stephen Johns lukemallaan +4.

Voit katsoa Lindellille syöttöpisteen tuoneen osuman tästä linkistä.