NHL-supertähti Alexander Ovetshkin kampanjoi presidentti Putinin puolesta – ”Näyttäkäämme, että Venäjä on vahva ja yhtenäinen!”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Joskus kuulee sanottavan, että urheilijoiden ei pitäisi ottaa kantaa politiikkaan. Sanotaan jopa, että urheilua ja politiikkaa ei tulisi liittää toisiinsa.

Mahdotonta. Urheilu on etenkin kattojärjestötasolla silkkaa politiikkaa, ja urheilun avulla tehdään politiikkaa. Vaikkapa kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n korruptiosotkut sekä Sotshin olympialaiset 2014 sekä tulevan kesän jalkapallon MM-kisat Venäjällä ovat tästä oivia esimerkkejä.

Ja miksi urheilijat eivät saisi ottaa kantaa politiikkaan? Ovathan urheilijat vahvoja mielipidevaikuttajia.

Venäläinen jääkiekkoilija Alexander Ovetshkin on oivaltanut tämän. Ja Ovetshkin antaa mielipiteensä kuulua.

NHL-seura Washington Capitalsin supertähti on julkisesti ilmoittanut kannattavansa Vladimir Putinin uudelleenvalintaa Venäjällä keväällä käytävissä presidentinvaaleissa.

Ovetshkin julkaisi Instagram-tilillään torstai-iltana Suomen aikaa viestin, jossa hän kertoi aloittavansa sosiaalisen kampanjan, joka kantaa nimeä Putin Team (Putinin joukkue).

– Mitalit ja henkilökohtaiset saavutukset ovat hienoja, mutta voittaaksesi tarvitset joukkueen. Vain joukkue voi kääntää pelin suunnan ja saavuttaa mahdottomalta vaikuttavia asioita, Ovetshkin aloitti postauksensa.

– Viime aikoina olen havainnut länsimaisessa mediassa vastakkainasettelua Putinin joukkuetta kohtaan. Ja minä pidän asetelmasta. Henkilökohtaisesti olen valmis kuulumaan Putinin joukkueeseen. En ole koskaan piilotellut suhteitani häneen, vaan olen aina avoimesti tukenut häntä, Ovetshkin kirjiotti Washington Postin kääntämässä viestissä.

Ovetshkinin viestissä oli jopa lievää paatosta.

– Olen varma, että meitä on paljon, jotka kannatamme Putinia. Yhdistykäämme ja näyttäkäämme kaikille, että Venäjä on vahva ja yhtenäinen.

– Haluankin tänään julkistaa sosiaalisen kampanjan, jonka nimi on Putinin Joukkue (Putin Team). Tule mukaan. Minulle tämä on etuoikeus – kuin pukisi päälleen Venäjän pelipaidan tietäen, että koko kansa on tukenasi, Ovetshkin julisti.

Venäjän presidentinvaalin ensimmäinen kierros järjestetään 18. maaliskuuta. Putin ei ole vielä edes ilmoittanut, asettuuko ehdolle, mutta hänen odotetaan pyrkivän jatkokaudelle. Mielipidemittausten mukaan Putin nauttii noin 80 prosentin kannatusta.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS