Kaikki vähänkään jääkiekkoa ja NHL:ää seuraavat lienevät jo nähneet maalin, jonka Los Angeles Kingsin puolustaja Christian Folin teki Nashville Predatorsin suomalaismaalivahdin Juuse Saroksen vartioimaan maaliin – tai siis maaliin, jota Saroksen piti vartioida.

Tässä tuokin osuma kertauksen vuoksi.

Harvempi sen sijaan huomasi, että jo aiemmin ottelussa toinen suomalainen, Miikka Salomäki, nöyryytti Folinia.

Ottelun avauserässä Salomäki karkasi Folinilta läpiajoon ja viimeisteli NHL-kauden avausosumansa varmasti Darcy Kuemperin selän taakse. Syöttöpisteen osumaan sai Yannick Weber, joka heitti omasta päästä pomppukiekon keskialueelle.

Salomäen osuma valittiin nhl.com-sivustolla ottelun tähtihetkeksi.

Predators karkasi Salomäen, P.K. Subbanin ja Craig Smithin osumilla toisessa erässä jo 3–0-vierasjohtoon. Kings kuitenkin aloitti kirinsä jo kolmannen erän avausvaihdossa, ja viisi minuuttia myöhemmin oli Folinin älynväläyksen vuoro. Kun Alec Martinez vielä tasoitti, ottelussa mentiin jatkoajalle.

Predators voitti ottelun lopulta Viktor Arvidssonin jatkoaikamaalilla.

Voit katsoa Salomäen kauden avausmaalin tästä linkistä tai allaolevasta twiitistä.