Ruotsin juniorituotanto on luonut lukuisia nykyisiä ja entisiä tähtipuolustajia NHL:ään.

Nyt rakkaalla länsinaapurillamme saattaa kuitenkin olla käsissään kovin timantti pitkään aikaan, nimittäin 17-vuotias Rasmus Dahlin

189-senttinen ja 83-kiloinen Dahlin on hämmentänyt tällä kaudella SHL:ssä huikeilla otteillaan ja takonut 14 peliin tehot 3+3=6.

1258 NHL-ottelua urallaan pelannut ja nykyään TSN:n asiantuntijana toimiva Ray Ferraro näkee Dahlinin pelissä paljon samaa kuin kahdessa erittäin tunnetussa ruotsalaispuolustajassa.

– Kerron tämän nyt aivan suoraan, että kaikki ovat innoissaan seuraavasta supertähdestä, ja puhun nyt Rasmus Dahlinista. Seurasin häntä U-20 MM-turnauksessa ensimmäisen kerran ja en voinut edes uskoa sitä… Hän puolustaa kuin Nicklas Lidström ja luistelee kuin Erik Karlsson. Hänen potentiaalinsa on täysin rajaton, Ferraro kertoo Ruotsin Viasatille.

– En tiedä puolustajaa, joka on ollut NHL:n varaustilaisuuden kärkinimiä, ja jolla olisi ollut yhtä paljon potentiaalia kuin Dahlinilla, kiekkolegenda jatkaa.

Ferraron antamaa ylistystä on vaikea enää nokittaa, koska Lidström on Hall of Fame -puolustaja, jolla on taskussaan seitsemän Norris-palkintoa (NHL:n paras puolustaja).

Kaksinkertainen Norris-voittaja Karlsson on taas nyky-NHL:n vaarallisimpia puolustajia hyökkäyspäädyssä, jonka luistelu on kirkkaasti maailman eliittiä.

Myös suomalaiskiekkoilija Artturi Lehkosella oli sanansa sanottavana Dahlinista. (Lue tästä hänen kommentit.)