Tampa Bay Lightning se vaan jyrää ja jyrää.

Vasta aamukahdeksan jälkeen Suomen aikaa päättyneessä vierasottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan Tampalle käytännössä riitti voittoon ensimmäisen erän käsittämätön tehohetki. Lightning pöllytti verkkoja Kings-vahti Jonathan Quickin takana peräti neljästi 2 minuutin ja 2 sekunnin aikana.

Ryöpytyksen aloitti reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen – kuinkas muutenkaan – Nikita Kutsherov Steven Stamkosin syötöstä. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähty Tampan ykkösketjun jo perinteistä klap-klap-kuviota. Välittömästi maalivahti Peter Budaj’n torjunnan jälkeen Stamkos lähetti oivaltavalla syötöllä omalta puolustusalueelta Kutsherovin salamana läpiajoon.

Pian tämän jälkeen myös Alex Killorn, Victor Hedman ja Stamkos osuivat.

Kingsin kahden kavennusmaalin jälkeen myös Tampan tulikuuman ykkösketjun kolmas lenkki, Vladislav Namestnikov teki illan osumansa. Liigan kuumimman vitjan jäsenistä Kutsherov keräsi tällä kertaa tehot 1+2, Stamkos 1+1 ja Namestnikov 1+0.

Tampa on voittanut kauden 17 ottelustaan 13 ja kerännyt 28 pistettä. Ne oikeuttavat NHL:n kärkipaikkaan pisteen erolla ennen St. Louis Bluesia. Stamkos (8+22=30) ja Kutsherov (16+13=29) jatkavat pistepörssin kärkipaikoilla.

Katso Tampan hurja tehohetki tästä linkistä