Kahden pelin kiikaritehojen jälkeen Aleksander Barkoville riitti.

Viime lauantaina Chicagolle hävityn kotiottelun jälkeen Barkov ja joukkuetoveri Vincent Trochek bongattiin Florida Panthersin kotiareenan jäältä harjoittelemasta lähinnä laukomista.

Liekö tämä auttanut, sillä viime yönä Suomen aikaa Barkov viimeisteli komealla laukauksella Floridan 1–0-johtomaalin vierasottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

Florida oli toisen erän lopulla alivoimalla, ja New Jersey löi kiekon Floridan päätyyn. Panthersin puolustaja Mike Matheson ehti kiekkoon ensimmäisenä ja toimitti sen Barkoville. Tämä pääsi yhdessä Colton Sceviourin kanssa 2 vastaan 1 -hyökkäykseen.

Hieman epä-barkovmaisesti suomalaishyökkääjä viritti b-pisteiden välistä lujan ja tarkan rannelaukauksen, jonka edessä Devils-vahti Cory Schneider oli voimaton.

Barkovista on kehkeytymässä Floridalle paitsi rangaistuslaukausten myös alivoimamaalien erikoismies. Osuma oli Barkoville kauden seitsemäs, ja kolmas alivoimamaali. Barkov johtaa NHL:n alivoimamaalien tilastoa yhdessä Buffalon Evander Kanen kanssa.

New Jerseyn kukistaminen oli Floridalle iso voitto. Florida on edelleen itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä, kun taas New Jersey pysyi tappiosta huolimatta konferenssin kakkossijalla.

– Yritimme pelata viisaasti koko pelin ajan ja pysyä heidän alueellaan. Heillä on paljon todella taitavia pelaajia, mutta saimme pidettyä heidät aisoissa. Pelasimme erittäin hyvin ja viisaasti ja saimme siitä palkinnon, Barkov mietti nhl.comin otteluraportissa.

Näet Barkovin maalin allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä.

Florida Panthers

@FlaPanthers

Florida Panthers

@FlaPanthers
SHORTY! BARKOV! YAAAAS! 🙌 #FLAvsNJD
Barky is now tied for the League lead in SHGs. 😏 #FLAvsNJD