Vegas Golden Knights sai huonoja uutisia sunnuntaina. Edellisessä ottelussa loukkaantunut joukkueen kakkosvahti Malcolm Subban on sivussa arviolta neljä viikkoa alavartalovamman takia.

Subban satutti itsensä torjuntatilanteessa ottalussa St. Louis Bluesia vastaan, minkä jälkeen hänet talutettiin pukukoppiin.

Tilanne on vähintään hankala Golden Knightsille, sillä joukkueen ykkösvahti Marc-Andre Fleury kärsii aivotärähdyksestä, eikä hänen paluulleen ole asetettu tarkkaa päivämäärää.

– Kaksi parasta maalivahtiamme ovat nyt sivussa, joten heidän poissaolonsa ajan annamme AHL-vahdeille mahdollisuuden. Mielestämme Oscar Dansk pelasi lauantaina hyvin debyytissään, kommentoi seuran GM George McPhee NHL.comissa.

Dansk hyppäsi kaukaloon lauantaina Subbanin loukkaannuttua. Ruotsalaisella on nyt elämänsä tilaisuus antaa vahvoja näyttöjä, kun niitä eniten tarvitaan.

Dansk on kärkkynyt kunnon näyttöpaikkaa NHL:ssä jo muutaman vuoden. 23-vuotias ruotsalainen on Columbus Blue Jacketsin toisen kierroksen (31.) varaus kesältä 2012.

Varauksen jälkeen Dansk pelasi kaksi kautta junioriliiga OHL:n Erie Ottersissa ja tämän jälkeen kauden AHL:ssä ja ECHL:ssä. Kaksi viime kautta Dansk edusti Ruotsin pääsarjan Rögleä.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa pelattava ottelu Chicagoa vastaan on Danskin ensimmäinen NHL-ottelu aloittavana maalivahtina.