Vegas Golden Knightsin tuleva kotiavaus keskiviikon vastaisena yönä pelataan vain reilu viikko sen jälkeen, kun 58 kuolonuhria vaatinut ampumavälikohtaus ravisti Yhdysvaltoja.

Sen lisäksi, että joukkue pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kotiottelun, on mielessä paljon isommat asiat. Kotihalliin ulkoseinään kiinnitetty teksti kuvastaa sitä mielialaa, jolla tuore NHL-seura lähestyy ottelua.

”When things get dark, Las Vegas shines”.

– Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus ja vastuu antaa 17 tuhannelle ihmiselle ryhmähali ja juhlistaa kaikkea voimaa ja hyvyyttä, jota täällä myös on, Golden Knightsin kotiotteluiden ohjelmasta vastaava Jonny Greco kertoo NHL.comille.

Suuri osa joukkueen pelaajista oli viettämässä iltaa lähistöllä ammuskelun alkaessa.

– Se mitä pelaajat ovat kokeneet on sama, mitä muutkin ovat kokeneet. Erittäin vaikean hetken elämässään, jota kukaan ei halunnut eikä koskaan haluakaan, linjasi GM George McPhee.

Vegas aloitti kauden kahdella vieraspelillä ja voitti yllättäen molemmat. Nyt joukkue luistelee Suomen aikaan keskiviikkona aamulla klo 5.00 kotiyleisön eteen Arizona Coyotesia vastaan.

– Emme saa tekemättömäksi sitä, mikä tapahtui. Toivottavasti tavalla millä pelaamme, pystymme tekemään Vegasissa asuvat ihmiset ylpeiksi ja saada heidän ajatukset muualle muutamaksi tunniksi, sanoi joukkueen ykkösvahti Marc-Andre Fleury.