NHL-tulokkaiden uskomaton vire vain jatkuu – Haula: ”Me välitämme toisistamme”

NHL:n laajennusseuran Vegas Golden Knightsin uskomaton vire vain jatkuu ja jatkuu.

Viime yönä Vegas murjoi kotonaan Colorado Avalancnen peräti maalein 7–0. Näin ollen tulokasjoukkue on voittanut kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan peräti kahdeksan.

Vielä muutama päivä sitten maalivahtitilannetta pidettiin Vegasin mahdollisena akilleenkantapäänä. Ykkösvahti Marc-Andre Fleury oli jo aiemmin jäänyt sivuun aivotärähdyksen takia, ja kun Malcolm Subban loukkaantui St. Louis Blues -ottelun päätöserässä, NHL-tasolla kokematon ruotsalainen Oscar Dansk pääsi pelaamaan ensimmäiset NHL-minuuttinsa.

St. Louis -jatkoaikavoiton (3–2) ja sitä seuranneen Chicago Blackhawks -matsin välissä NHL-piireissä arvuuteltiin lähinnä, kenet Vegas hankkii väliaikaiseksi ykkösvahdikseen.

Päävalmentaja Gerard Gallant päätti kuitenkin luottaa 23-vuotiaaseen ruotsalaiseen – eikä ole katunut.

Dansk torjui 4–2-voiton Chicagosta, ja viime yönä Suomen aikaa tämä venyi nupullaan olevan NHL-uransa ensimmäiseen nollapeliin – toisessa kokonaisessa ottelussaan!

Ei hullumpi startti, joku voisi sanoa. Dansk itse ottaa kuitenkin hehkutuksen vastaan tyynesti.

– Harjoituksissa olen vain yrittänyt tehdä töitä ja pitää vauhtia yllä. Maalivahtivalmentajamme (Dave Prior) on tehnyt kanssani paljon hommia ja auttanut minua pysymään tarkkana kaikissa pienissäkin yksityiskohdissa. En odottanut aivan sellaista, mutta se on ollut hauskaa, Dansk kommentoi nhl.comissa.

Eilisisssä murskajaisissa Vegasilta onnistui maalinteossa peräti seitsemän eri pelaajaa, mm. suomalaishyökkääjä Erik Haula (kuvassa). Porilaislähtöinen Haula, 26, ylisti Vegasin joukkueen yhtenäisyyttä ja henkeä, joka on kantanut joukkueen huikeaan alkukauteen.

– Meillä on todella työteliäs joukkue, ja olemme ylpeitä tästä porukasta. Haluamme osoittaa (meitä vähätelleet) ennakkoarviot vääriksi. Jokainen tässä joukkueessa välittää toisestaan, eikä sillä ole väliä, kuka saa pisteitä tililleen, Haula sanoi nhl.comille.

– Menestyvä joukkue ei synny individualisteista, vaan se vaatii hyvän ryhmän ja joukkuehengen, porilainen filosofoi.