NHL-tulokasjoukkueella Vegas Golden Knightsilla alkaa loppua huumori nykyisen maalivahtitilanteen kanssa.

Tällä hetkellä Golden Knightsilla on peräti kolme veskaria sairastuvan puolella. NHL-sopimuksen alla olevia terveitä maalivahteja ei ole enää kuin kaksi. He ovat 24-vuotias Maxime Lagace ja 19-vuotias nuorukainen Dylan Ferguson. Heillä NHL-kokemusta on yhteensä 26 minuutin verran.

– En tiedä edes mitä sanoa. Tämä on hyvin outoa, Golden Knightsin puolustaja Colin Miller pyöritteli päätään NHL.com:lle.

Alkukaudella tähtivahti Marc-Andre Fleury tipahti sairastuvalle aivotärähdyksen takia. Piakkoin tämän jälkeen Malcolm Subban koki puolestaan alavartalovamman.

Näiden kolhujen myötä ruotsalaisvahti Oscar Dansk (ylhäällä kuvassa) nostettiin NHL:n puolelle.

Ottelussa New York Islandersia vastaan takaiskut jatkuivat, kun tällä kertaa Dansk loukkaantui. Hän valui pois maalilta toisen erän puolessa välissä.

– Kai tämä on sitten osa tätä peliä, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant ihmetteli.

– Ei auta kuin pistää seuraava kaveri tolppien väliin. Maxime meni ja pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelinsä. Saa nähdä miten tilanne tästä etenee, Gallant jatkoi.

Golden Knightsin on todennäköisesti kutsuttava 19-vuotias Ferguson NHL-miehistön mukaan. Tämä on varsin erikoinen skenaario, sillä Ferguson ei pelaa tällä hetkellä ammattilaisliigojen puolella.

Alkukaudella Ferguson on torjunut kiekkoja WHL-seura Kamloopsin tolppien välissä.

– Uskoisin, että hän on meidän ensimmäinen valinta, Golden Knightsin vara-GM Kelly McCrimmon totesi.

McCrimmon ei usko, että Golden Knights lähtee tavoittelemaan uusia maalivahteja siirtomarkkinoiden puolelta.

– On helpompaa saada Dylan tänne, kuin yrittää treidata joku uusi kaveri mukaan. Hänet pitäisi saada New Yorkiin hyvin nopeasti, McCrimmon viittasi Vegasin kiireiseen aikatauluun.

Golden Knights on tällä hetkellä peräkkäisten pelien keskellä. Ensi yönä se kohtaa New York Rangersin.

Islandersia vastaan Golden Knights koki tappion, kun kotijoukkue oli sitä parempi lukemin 6-3.