Pohjois-Amerikassa kohistaan tuoreesta teoksesta ”Young Leafs”, jonka on kirjoittanut Gare Joyce. Kirjassa pureudutaan Toronto Maple Leafsin nuoriin tähtipelaajiin, jotka ovat nostamassa perinteikkään seuran statusta vaikeiden vuosien jälkeen.

Yksi näistä pelaajista on huipputaitava ruotsalainen William Nylander, jonka isä Michael Nylander pelasi mittavan NHL-uran. Hänet muistetaan myös Suomessa, sillä hän on edustanut JYP HT:ta työsulkukaudella 1994-95, Kärppiä seuraavalla työsulkukaudella 2004-05 sekä Jokereita lainapestillä kaudella 2009-10.

Kirjassa kuitenkin väitetään, että isänsä maineen takia nuorukaiseenkin suhtauduttiin varauksella, kun häntä oltiin varaamassa NHL:ään.

Kirjassa on haastateltu Michael Nylanderin entisiä seurakavereita, jotka nimettömänä antavat hänelle täyslaidallisen. Sportsnet julkaisi verkkosivuillaan osia kirjasta.

– Hän oli lahjakas, mutta minä ensin -tyyppi, itsekäs, entinen joukkuekaveri ja nykyinen pelaaja-agentti kertoo.

– Hän oli surkein joukkuekaveri, joka minulla on koskaan ollut… Kaikessa oli aina kyse vain hänestä, linjaa toinen.

Huomionarvoista kuitenkin on, että tarinasta kuullaan vain yksi puoli, eikä nimettömänä esiintymisen takia voi päätellä, mistä todellinen kitka on syntynyt lähes tuhat NHL-ottelua pelanneen Nylanderin kanssa.

Kirjan mukaan NHL:ssä huomattiin nopeasti, ettei William Nylanderissa ole tämäntyyppisiä piirteitä.

21-vuotias William Nylander löi itsensä läpi NHL:ssä viime kaudella tekemällä 61 tehopistettä. Tällä kaudella hän on jo viimeistellyt yhdeksässä pelissä tehot 3+6=9.