MTV: Jere Karalahden ura oli päättyä huumetestiin – otti kaikki keinot käyttöön

© Kuva: Juha Tamminen

Jere Karalahti paljastaa tänään ilmestyvässä kirjassaan mitä hurjimpia yksityiskohtia kiekkouransa varrelta.

Yksi ruma tarina liittyy vuodelle 2007, kun HIFK:ssa pelannut puolustaja jätti harjoitukset väliin maanantaina pitkäksi venyneen viikonlopun takia.

HIFK:n seurajohtoon tuolloin kuulunut Pentti Matikainen ilmoitti, että seuraavana aamuna edessä on huumetesti.

– Astun ulos huoneesta aivan kalpeana. Aiemmin minua oli testattu dopingin osalta, mutta nyt elimistöstäni etsittäisiin merkkejä nimenomaan huumeista. Mietin hädissäni, mitä tehdä. Näppäilen kännykkääni tutun alan miehen numeron ja soitan hänelle heti autoon päästyäni, Karalahti muistelee kirjassa MTV:n mukaan.

Karalahden suunnitelmissa oli saada kokaiinin jäljet kehosta pois hinnalla millä hyvänsä.

– En ole koskaan polkenut kuntopyörää niin vimmatusti. Päälläni on huppari ja villapaita, joiden tarkoitus on saada hiki virtaamaan ja kroppa puhtaaksi. Viikonlopun krapula ja univelka rasittavat elimistöäni, mutta nyt on vain pakko jaksaa. Positiivinen huumetesti on yhtä kuin hyvästit kiekkouralle. Olen ajautunut niin pahoihin velkoihin, että se ei ole vaihtoehto edes taloudellisessa mielessä. Käytämme kaverin kanssa paria muutakin kikkaa, mutta jätetään ne mainitsematta, sillä en halua antaa kenellekään neuvoja huumeiden peittelyä varten, Karalahti kertaa teoksessa.

Epätoivoiset kaverukset päätyivät lopulta perinteiseen jekkuun. Kaveri antaisi Karalahdelle puhdasta virtsaa, jonka puolustaja jotenkin sujauttaisi testaajille.

Tiistaina Karalahti soitti Matikaiselle ja valehteli nukkuneensa pommiin, eikä tämän takia ehtisi testeihin ennen tärkeitä ottelua edeltäviä harjoituksia. Matikainen myöntyy ja pyytää hänet seuraavana päivänä testattavaksi.

Lopulta keskiviikkona syöty tuhti aamiainen pelastaa Karalahden vahingossa. Ruokailun takia testiä ei voida ottaa ja torstaina hän antoi puhtaan näytteen.

Kirjan tarinasta uutisoi MTV. Teoksen ”Jere” on kirjoittanut Aki Linnanahde ja kustantanut WSOY.