Laitilalaisesta Saarelan perheestä tulee melkoisia jääkiekkoilijoita!

Perheenpää Pasi Saarela pelasi kausina 1990–2009 kaikkiaan 775 SM-liigan runkosarjan ottelua ja teki näissä 264+232=496 pistettä. SM-kultaa ”Pahi” voitti Jokereissa 1996 ja 1997, SM-liigan maalikuninkuuden niin ikään kahdesti: kaudella 1998–99 Jokereissa ja 2004–05 Lukossa.

Perheen vanhin poika Aleksi on jo ehtinyt päihittää isänsä meriiteissä yhdellä saralla. ”Allu” kuului Suomen Nuorten Leijonien vuoden 2016 maailmanmestarijoukkueeseen. Tätä nykyä Aleksi pelaa NHL-seura Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä AHL:ää. 16-vuotiaana SM-liigassa debytoineen Aleksin meriitteihin kuuluu myös mm. valinta AHL:n viikon pelaajaksi viime huhtikuussa.

Nyt perheen kolmas kiekkoilija, nuorempi poika Antti, on oman Liiga-debyyttinsä kynnyksellä. Kiekkoareena-julkaisu kertoo, että Antti, 16, pelaa ensimmäisen Liiga-ottelunsa huomenna Ilvestä vastaan. Lukon päävalmentaja Pekka Virta on vahvistanut, että Saarela nousee kokoonpanoon ranskalaisen Damien Fleuryn tilalle, Kiekkoareena kertoo.

Antti Saarela on pelannut tällä kaudella A-nuorten Liigassa seitsemän ottelua tehoilla 3+5=8. Hänet valittiin vastikään alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka osallistuu Kanadassa marraskuussa pelattavaan World Hockey Challenge -turnaukseen.

Sekä Aleksi että Antti Saarelan kasvattajaseura on Vakka-Suomessa sijaitsevan ”munakaupungin” Laitilan urheiluseura Jyske.

Lue Kiekkoareenan alkuperäinen juttu tästä linkistä.