Kuusi edellistä Norjan mestaruutta voittanut Stavanger Oilers on luonnollisesti tuttu näky myös jääkiekon Mestarien liigassa.

Viime kaudella Oilers jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta kahtena edellisenä kautena joukkue on selviytynyt jatkopeleihin. Mm. Kuopion KalPa on käynyt Stavangerissa toteamassa vuonomaan jääkiekon kehittyneen tason.

Mutta tällä kaudella ”Öljymiehillä” on ollut synkempää. Oilers on hävinnyt kaikki neljä otteluaan – jokaisen yhdellä maalilla. Ensin Oilers hävisi kotonaan Kometa Brnolle 1–2, tämän jälkeen Malmö Redhawksille 3–4. Tuossa ottelussa suomalaissentteri Lassi Kokkala tasoitti numerot vain minuutti ennen loppua, mutta Malmön Rhett Rakhshani kuittasi voittomaalin ajassa 59.41.

Torstaina Oilers kävi häviämässä Malmössä maalein 2–1 – voittomaali syntyi kolme minuuttia ennen loppua. Eilen norjalaisten tuska kasvoi entisestään. Oilers johti vierasottelua Brnossa kahden erän jälkeen maalein 3–1, mutta päästi isännät tasoihin. Kastikkeeksi turskan päälle Brnon Martin Zaťovič teki voittomaalin jatkoajalla – maalivahti Marek Čiliakin syötöstä.

Edeltävässä hyökkäyksessä Čiliak torjui komeasti räpylällään Oilersin Dennis Sveumin hyvän maalintekoyrityksen, säntäsi eteenpäin, harhautti vastaan tulleen Oilers-pelaajan ja syötti Zaťovičin läpiajoon.

Čiliakin suoritusta muistellaan varmasti vielä pitkään – molemmissa leireissä. Nyt Čiliakin huippuhetki ja Zaťovičin voittomaali ovat katsottavissa CHL:n youtube-kanavalleen lataamalta, jutun alussa olevalta videolta.

Oilersissa on perinteisesti ollut vahva suomalaisedustus. Tällä kaudella Kokkala on joukkueen ainoa suomalainen. Kolmella viime kaudella Kokkala edusti Liigassa Vaasan Sportia.