St. Louis Bluesin riveissä suomalaisvahti Ville Husso yrittää antaa näyttöjä NHL-paikkaa varten.

Husso, 22, päästettiin irti viime yönä, kun hän torjui koko ottelun ajan Bluesin maalilla Washington Capitalsia vastaan.

Capitalsilla jalkeilla oli varsin NHL-painotteinen ryhmä, joka kuitenkin pysähtyi 27 torjuntaa tehneeseen suomalaisvahtiin.

– Koko harjoitusleiri on mennyt hyvin. Kun tulin tänne, ajattelin vain jääkiekkoa, enkä yrittänyt kerätä minkäänlaisia paineita. Kaikki on mennyt hyvin ja oli mukavaa, että sain pelata koko ottelun, Husso sanoi NHL.com:n toimittajan Lou Koracin mukaan.

Husso on pitänyt maalinsa puhtaana tähän mennessä harjoituspelien aikana.

Columbus Blue Jacketsia vastaan Husso asteli kehiin kolmannessa erässä tilanteessa 2-2. Lopulta hän torjui Bluesin 3-2-jatkoaikavoittoon.

– Hän oli erittäin hyvä nyt, Bluesin päävalmentaja Mike Yeo kehaisi Capitals-ottelun jälkeen.

– En tiennyt hänestä paljoakaan, mutta hän on ollut vakuuttava koko harjoitusleirin ajan, Yeo jatkoi suomalaisvahdin ylistämistä.

Husso on ilmoittautunut mukaan kisaan Bluesin NHL-pelipaikkojen suhteen. Ennakkokaavailuissa häntä on viety AHL:ään, mutta pikku hiljaa häntä voi pitää jo potentiaalisena kakkosvahtina seuran ykkösveskarin Jake Allenin taakse.

– Hän on hyvin lähellä sitä pistettä, että hän on valmis NHL:ään, toimittaja Joey Palazzola nkeäe.

Husso matkasi HIFK:n riveistä Pohjois-Amerikkaan viime kesänä. Ensimmäinen kausi meni AHL:n ja ECHL:n välillä sahatessa. AHL:ssä Chicago Wolvesin riveissä Husso torjui yhteensä 22 ottelussa, ECHL:ssä Missouri Mavericksin riveissä taas suomalaistorjuja esiintyi tolppien välissä yhteensä 13 otteeseen.