Alkaneen Liiga-kauden suurimmiksi puheenaiheiksi ovat nousseet aivan muut kuin pelilliset asiat. Kolmen ensimmäisen kierroksen aikana on nähty jo kolme erittäin vaarallista ja kanssapelaajan terveydestä piittaamatonta päähän kohdistunutta taklausta.

Nyt myös Pelaajayhdistys on ottanut asiaan voimakkaasti kantaa. Suomen Jääkiekkoilijat ry julkaisi tänään virallisilla nettisivuillaan pelaajille suunnatun jäsenkirjeen, jossa se vetoaa pelaajiin tilanteen parantamiseksi.

Ytimekkäästi kolmella sanalla ”Päähän kohdistuneet taklaukset” otsikoidun kirjeen mukaan alkukauden tapahtumien seurauksena ollaan jo ”rajoilla” niin pelaajien terveyden kuin koko lajin imagon kannalta.

Ohessa SJRY:n jäsenkirje kokonaisuudessaan:

Päähän kohdistuneet taklaukset

MUISTUTUS

SM-liiga ja Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ovat sopineet, että SM-liigassa noudatetaan kaudesta 2017-2018 alkaen kovennettua rankaisulinjaa päähän kohdistuneissa taklauksissa.

Asiasta on informoitu pelaajia mm. seurakierroksilla. Lisäksi kovennettu rankaisulinja on ollut viime aikaisissa uutisissa esillä lukuisia kertoja.

Yllä olevasta huolimatta haluamme vielä muistuttaa jokaiselle pelaajalle, että kukin (taklaaja ja myös taklattava) toiminnassaan kiinnittäisi jatkossa erityistä huomiota siihen, että estettäisiin päähän kohdistuneet taklaukset.

Lopuksi haluamme vielä todeta, että olemme jo niillä rajoilla, että jääkiekkoilu Suomessa saa pysyvän tahran kilpeensä, puhumattakaan niistä elinikäisestä terveydellisistä vaikutuksista, jotka päähän taklattu voi kohdata.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet SJRY:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo, toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sekä yhteyspäällikkö Iiro Järvi.