NHL:ssä peräti kuudella eri seuralla ei ole tällä hetkellä kapteenia.

NHL Tonight -ohjelmassa ex-pelaaja Alex Tanguay pohti kovimpia vaihtoehtoja näiden tapausten kohdalla.

Tällä hetkellä idässä Buffalo Sabresilla, Carolina Hurricanesilla ja Toronto Maple Leafsilla ei ole kapteenia. Idässä Nashville Predators, Vegas Golden Knights ja Arizona Coyotes odottelevat kapteeninimityksiä.

Viime kaudella finaaleihin yltänyt Nashville Predators etsii tällä hetkellä seuraajaa Mike Fisherille, joka päätti pistää hokkarit naulaan.

– Kapteenistossa hänen apunaan toimi Roman Josi, joka on noussut isoksi liideriksi seuran sisällä. Näkisin, että hän on korkealla listalla. Hän on nähnyt, miten Fisher toimii ja miten Shea Weber toimi. Koen, että Josi on tulevaisuuden kapteeni Predatorsille, Tanguay hahmotteli.

– Golden Knightsin kohdalla nostaisin esille Pierre-Edouard Bellemaren. Hän toimi kapteenina Ranskan maajoukkueelle viime keväänä. Muistan sen eleen, minkä hän teki sen jälkeen, kun hänet oli valittu pelin parhaaksi pelaajaksi (Leijonia vastaan). Miten hän antoi palkinnon vielä isommassa roolissa olleelle maalivahdille, joka kannatteli Ranskaa. Hän näytti luonnetta ja sitä, että hän välittää aidosti joukkueestaan. Esille tuli juuri niitä arvoja, joita kapteenilta vaaditaan.

Maple Leafsin kohdalla Tanguay nosti esille viime kaudella Patrik Laineen kanssa Vuoden tulokkaan -tittelistä kamppailleen Auston Matthewsin.

– Siellä on minusta pari eri vaihtoehtoa, joista kapteeni voitaisiin valita. Se on joko Matthews tai Morgan Rielly. He ovat isoja palasia, kun tuo organisaatio menee eteenpäin. Ehkä Patrick Marleau voi olla kapteenistossa esillä parin vuoden ajan, mutta näen niin, että seura kulminoituu Matthewsin ympärille. En olisi yllättynyt, jos hänet valittaisiin kapteeniksi.

Hurricanesin kohdalla Tanguay pitää Jaccob Slavinia hyvin potentiaalisena vaihtoehtona kapteeniksi.

Buffalossa Sabresin kanssa tilanne on hieman auki Tanguayn mukaan.

– Se on hieman kysymysmerkki. Jack Eichelin suhteen pidän siitä, millainen pelaaja hän on. Pidän myös siitä, mitä Ryan O’Reilly tuo seuralle johtajuuden puolella. Pidän myös siitä, mitä Rasmus Ristolainen tuo Sabresille.

– Heillä on uusi valmentaja Phil Housley ja uusi GM Jason Botterill, enkä olisi yllättynyt, jos he odottaisivat hetken aikaa nähdäkseen sen, että kuka on oikeasti johtohahmo tuossa joukkueessa ja kuka on se kaveri, joka vie seuran uusiin ulottuvuuksiin, Tanguay pohti.