Kanadalaishyökkääjä Eric Fehr tuli tutuksi liigakatsojille 2010-luvun alkuvaiheilla, kun hän kävi työsulun aikana mutkan HPK:ssa.

Hämeenlinnassa Fehr jätti hyvin positiivisen vaikutelman itsestään.

Sen jälkeen Fehr, 31, on ehtinyt juhlia muun muassa Stanley Cupin voittoa. Tämän tapahtui keväällä 2016 Pittsburgh Penguinsin riveissä.

Tuoreeltaan Fehr on paininut kuitenkin pahan epäonnen keskellä.

Jo Washington Capitalsissa pelatessaan Fehr koki useita loukkaantumisia, eikä hän meinannut saada terveitä kausia alle. Parhaimmillaan Capitalsissa Fehr paukutti runkosarjan aikana 21 osumaa (2009-10).

Kesken viime kauden Fehr treidattiin Penguinsista Toronto Maple Leafsiin, jossa pelit lähtivät liikkeelle raa’alla tavalla.

– Heti ensimmäisessä pelissä blokkasin laukausta. Kuti osui sormeeni ja se murtui. Se meni ihan rikki. Ja siinä se. Tuo oli erittäin turhauttavaa, sillä olin tehnyt paljon oikeita asioita. Heti kun pääsin eroon jatkuvista ärsyttävistä vammoista, niin sitten koin tuollaisen oudon onnettomuuden, Fehr kertasi alkukevään tapahtumia Toronto Sunille.

Fehr solmi Penguinsin kanssa kolmen vuoden ja kuuden miljoonan dollarin arvoisen diilin kesällä 2015. Kyseinen kontrahti kattaa vielä ensi kauden.

– Olen tehnyt taas muutamia asioita erillä tavalla. En lähde sen tarkemmin yksityiskohtiin, mutta nyt olo tuntuu todella hyvältä jäällä. Tuntuu siltä kuin olisin nopea, mutta samalla tasapainoinen.

– Olo on itseasiassa parempi kuin pitkään aikaan, Fehr totesi.

Tulevalla kaudella Fehr taistelee Maple Leafsissa peliajasta muun muassa suomalaishyökkääjän Kasperi Kapasen kanssa.

– Kropassa on yhä paljon kilometrejä jäljellä. Viime aikoina loukkaantumisia on ollut niin paljon, että pelimäärät eivät ole kasvaneet kovin suuriksi. Tuntuu siltä, että pystyn yhä pelaamaan ja olen innoissani ensi kaudesta. Varsinkin sen myötä, miten valmistautuminen on sujunut kesän aikana, kanadalaishyökkääjä tunnelmoi.