450 Liiga-ottelun puolustajajärkäle ripustaa luistimet naulaan – jätti koskettavat jäähyväiset

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Puolustaja Atte Pentikäinen, 34, on päättänyt lopettaa kiekkouransa, mies kertoo Instagram-julkaisussa.

Tapparaa, Ässiä, Jokereita, Ilvestä ja Kärppiä urallaan edustanut Pentikäinen pelasi yhteensä 450 Liiga-ottelua, joissa 197-senttinen järkäle summasi tehopisteet 6+44=50.

Pentikäinen edusti viime kaudella Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Fischtown Pinguinsia, missä hän pelasi 52 ottelussa tehoin 0+5.

Järkälemäinen puolustaja jätti koskettavat jäähyväiset Instagram-tilillään:

– ”Kauas on pitkä matka” sano rakastamani Kummeli aikanaan. Oriveden yläkentälle kun aikoinaan ensi kertaa menin en ikinä olisi pienessä päässäni voinut kuvitella minkälaisia hetkiä tulen kokemaan. On nähty useita maita ja kaupunkeja. Koettu ylä- ja alamäet,mutta ikinä ei oo annettu periksi. Uskomattomia ystävyyksiä ja paljon tarinoita mitä on sitten vanhainkodissa väritettäväksi.

– Kiitos kotiväki, kaverit, joukkuekaverit, valmentajat, huoltajat, fysiot, hierojat, lääkärit, bussikuskit ja kaikki myötäeläjät! Laskin tossa, että isäni kanssa yli 800 kertaa ollaan soitettu pelin jälkeen. Välillä on sanottu vaan ”Okey” ja tiedetty et se merkkaa. Äitini on ollu vähintään yhtä monta kertaa huolissaan, sekin merkkaa.

– Kiitos ja anteeksi, tack, thanks, danke, dakujem!

Pentikäinen jättää kiekkokaukalot kokonaan taakseen ja siirtyy Innolink Oy konsultointifirmaan.

– Nyt on aika kääntää elämässä uusi sivu. Lähteä intoa täynnä oppimaan uutta. Innolink Oy teidän uusi työntekijä on intoa täynnä valmiina astumaan palvelukseenne.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!