Kuten suomikiekko.com viime yönä ennakoi pohjoisamerikkalaisten toimittajien Brian Hedgerin ja Craig Custancen tietoihin nojaten, ruotsalaisen keskushyökkääjän Marcus Krügerin pelaajaoikeudet matkasivat Vegas Golden Knightsista Carolina Hurricanesiin.

Hurricanes vahvisti siirron virallisilla nettisivuillaan.

Krüger on edustanut koko tähänastisen NHL-uransa ajan, eli seitsemän kautta, Chicago Blackhawksia. Vegas nappasi ruotsalaissentterin Chicagolta kaksi viikkoa sitten laajennusdraftissa, ja kauppasi siis tämän nyt edelleen Carolinaan.

Vegas sai vaihdossa Carolinalta viidennen kierroksen varausvuoron ensi kesän draftissa.

Carolinan GM Ron Francis kehui, tietysti, hankintaansa.

– Haluamme tuoda joukkueeseen kokeneita ja voittamaan tottuneita pelaajia. Marcus on hyvä lisä tälle osastolle. Hän on luotettava kahden suunan sentteri, joka on saavuttanut menestystä niin NHL:ssä kuin kansainvälisillä kentillä, Francis suitsutti.

Krüger, 27, on voittanut Stanley Cupin Chicagossa 2013 ja 2015. Viime kaudella ruotsalainen merkkautti 70 runkosarjan ottelussa tehot 5+12=17. Koko NHL-urallaan Krüger on pelannut 398 runkosarjan ottelua pistein 33+72=105.

Miehen suurimmat vahvuudet luetaan kuitenkin muualta kuin pistetilastoista. Viime kaudella Krüger kellotti eniten alivoima-aikaa (2.13 minuuttia) per ottelu kaikista Chicagon hyökkääjistä

Toukokuussa Krüger juhli Ruotsin paidassa maailmanmestaruutta yhdessä Hurricanesissa ennestään pelanneiden maanmiestensä Elias Lindholmin, Victor Raskin ja Joakim Nordströmin kanssa. Hurricanesin ensi kauden ruotsalaisviisikon täydentää Viktor Stålberg.

Krügerin kerrottiin jo aiemmin sanoneen, että hän haluaisi nimenomaan joukkueeseen, jossa on muita ruotsalaisia. Toive siis toteutui täydellisesti.